БСП заговори за предсрочни избори

Елица Мартинова 25 януари 2014 в 14:12 8531 18

Позитано 20
Позитано 20

След инициативата на Георги Първанов с АБВ в БСП царяла вътрешнопартийна мобилизация, обясни пред ТВ7 червената евродепутатка Илияна Йотова, която е част от ръководството на столетницата.

На въпрос дали остава уговорката, че ако БСП и ДПС не вкарат поне деветима депутати в ЕП, кабинетът ще подаде оставка, Йотова направи изненадващо изказване:

"Много е важно каква ще бъде България на следващия ден след изборите. Представете си, че ако в действителност резултатът ни е много убедителен дали самите ние няма да поискаме предсрочни избори."

Въпреки протестите, които съпътстваха кабинета почти от самото начало на мандата му, доскоро от "Позитано" 20 не искаха и да споменат думата "оставка". В последния месец обаче тя изскочи внезапно и от друг член на партийното ръководство - Антон Кутев.

При гостуването си в "Нова телевизия" в средата на месеца той обяви гръмко, че БСП не се страхува от предсрочни избори, защото социологическите проучвания показвали, че столетницата се ползва с най-сериозна подкрепа. Коментарът му бе доста изненадващ, тъй като по никакъв начин не бе провокиран от водещите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!