Борисов за ПП-ДБ: Освен мен те други приятели нямат

Че Асен Василев е в проектокабинета е или голямо доверие към него, или капан, казва лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 02 май 2023 в 13:09 3912 14

Бойко Борисов на среща с ПП-ДБ в парламента

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Бойко Борисов на среща с ПП-ДБ в парламента

Предложеният от ПП-ДБ кабинет е строго партиен, тъй като в него участва Асен Василев. Това е хубаво, защото ще носят отговорност. И ако в шаблона се намерят места за водещи наши експерти като министри - аз мисля, че може да се случи. Затова моля за още няколко дни търпение.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод обявения от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) проектокабинет. Той подчерта, че ГЕРБ не искат да "взривяват" преговорите за правителство и че трябва да се говори с останалите парламентарни формации за тяхната евентуална подкрепа - ДПС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" (ИТН).

"В този проектокабинет има министри, за които не мога да кажа лошо - за предложените министри на отбраната и екологията. Но те са сбъркали времето - два поредни избора народът казва, че не могат да управляват сами. (...) Денков каза, че ще преговаря с всички, пожелавам им успех. Считам, че освен мен те други приятели нямат", каза Бойко Борисов.

Той повтори тезата си, че стабилен би бил само потенциален кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Борисов е категоричен, че в този му вид проектокабинетът не е възможен, тъй като ПП-ДБ са втора политическа сила. "Малко се издадоха днеска - много ми е интересен разговорът им с ДПС, със Слави Трифонов...", отбеляза той през смях.

Той предупреди, че при нови предсрочни избори резултатите ще бъдат същите, а настоящите кризи ще са се влошили.

"Аз поздравявам Кирил Петков, че не е в проектокабинета, Христо Иванов също, и Атанасов, разбирам. Но пък само Асен Василев да са го пуснали от всичките в кабинета - това или е голямо доверие, или е голям капан за него. Основните упреци бяха към Асен Василев. Това или е с цел да го отстрелят, или да не стане нищо. Единственият приятел на Асен Василев към днешна дата се казва Бойко Борисов", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев на пътя Самоков-София. По думите му случката още повече е мотивирала ГЕРБ да работи за съдебна реформа заедно с колегите си в парламента. Той изрази съчувствие за Гешев и децата му, за които се твърди, че са пътували с него.

"След като могат да посегнат на главния прокурор, значи могат да посегнат на всички", каза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов каза още, че не би се наел да направи правителство с хоризонт по-дълъг от шест месеца, ако то се състави с първия проучвателен мандат на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1100

15

qwertz

02.05 2023 в 21:19

"Ум робува, ум царува, Ганьо патката - тиква избира."

1730

14

Ivan

02.05 2023 в 18:21

Дръж враговете си близо, а приятелите си-още по близо. Кой го е казал, тупан баши? И още - Господ да ги пази и държи далеч от "приятели" като теб и Лудото деси!!!

10298

11

AntiZ

02.05 2023 в 17:32

На снимката: тиква мисли! Някои могат и да ми се смеят, но така поне изглежда! :D

10298

10

AntiZ

02.05 2023 в 17:30

" Ко речи?" 121 978 436 Сашки, какво си цокала, мари? Или си на твърдо гориво? Доста неадекватна ми се струваш.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews