Борисов: Оставката на Добрев е морален акт. Започваме масови проверки за роднински връзки

OFFNews 04 октомври 2017 в 09:55 9273 3

Снимка БНТ

Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов коментира, че подаването на оставка на Делян Добрев е морален акт и неговото мнение е, че депутатът постъпва достойно, подавайки оставка от партията и парламента. Това не значи, че приемаме вина. Напротив, дърпайки се оттам, той трябва да докаже кое е клевета, посочи Борисов.

Премиерът настоя кметът на Хасково също да подаде оставка и в града да се проведат нови избори.

Това е първият коментар на министър-председателя по скандала с роднинските назначение в община Хасково, от който изплува името на Добрев. По-късно днес народните представители ще гласуват в пленарната зала оставката на своя колега.

"В няколко аспекта може да се коментира оставката на Делян Добрев. Първо всеки съди сам по себе си и за БСП властта винаги е била власт и пари. Делян Добрев е безспорен професионалист и авторитет в града си. Реакцията на партията е разбираема, защото той е в нея от създаването й", каза премиерът.

От думите му стана ясно, че Добрев все още е желан в партия ГЕРБ.

"Оттук идва грешката на партията. Тезата "ама и БСП са правили така" не е от нас. Всички знаят какви на БСП, затова избор след избор ги побеждаваме и накрая стигнаха до президентски избори, издигайки кандидат на думи. Оставката е морален акт. Партията иска да остане в редиците и той е добре дошъл", добави министър-председателят.

Нито веднъж в изказването си Борисов не каза категорично, че Добрев трябва да си тръгне от парламента. Партията му обаче ще провери дали и другаде имало роднински назначение и щe вземе мерки, зарече се лидерът.

Думата „кум“ отдавна няма значението в обществото, което е имала едно време. Сега това е един акт при младите хора, които търсят приятел. Дори нахалството на кмета да не си отива с Делян Добрев не го разбирам, но това е негов морал и негово право. В разговора ми с Делян Добрев усетих, че той иска да покаже точно такъв морал. Ние 2009 година дойдохме в управлението и обещахме да няма роднински назначения и ако някъде има такива случаи, трябва някой да напусне, каза още той.

Премиерът коментира и новите разкрития на БСП за роднински връзки и в дружеството „Булгартрансгаз“. "Жената на Ненков (Александър Ненков, депутат от ГЕРБ - б.р.) е там, обикновена служителка. Доколкото знам, е в седми-осми месец бременна. Дано не й се отразява", каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

04.10 2017 в 16:59

http://www.cpaci.bg/
Тази комисия най-накрая, няма ли да бъде закрита или да изпълнява задълженията и по закон или там Цв. Цв. и В. С. Сидеров се разпореждат все още!? Какво стана с тефтерчото на Ф.З.?! Волене, да живее Русия!!! Ще ти спукат гъза руснаците.
И Да знаете, че оправдаха за пореден път Николай Колев Боссия.

29585

2

Izalina

04.10 2017 в 12:49

Има, байо. И роднински и съседски, че и с подходящи приятели от детство/училище. Доста от тях без нужния ценз за позицията при това ... Всички отричат обаче.
Ще направиш ено ново голямо НИЩО по случая, щото всичките сте вътре в схемата. Само прах в очите, не се хаби.

12415

1

senester

04.10 2017 в 11:59

Спри се малко,бе,Винету. Кмета са го избрали хората и те могат да му искат оставката.Ако ти си платил на хасковските мангусти на изборите все ще намериш как,а и ти вече отдавна си избил, тези пари с мазни проектчета на приближени фирмички
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика