Борисов: Некадърно ръководство на МВР изби полицаите, правилно си подават оставките

OFFNews 22 ноември 2022 в 21:38 3129 5

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов

За съжаление, продължават безобразията. Преди 2 години нямаше шанс да има в новините бягащи, и то чак в София дошли, бежанци. Поради некадърно ръководство избиха полицаите и правилно са си подали оставките. Къде е логиката? Представям си, че идва Младен Маринов да ми докладва, че малко бусче, което не може да вдигне никаква скорост, ще се преследва с полицията и накрая полицай ще загине или ще е в тежко състояние. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг този следобед. Думите му са по повод катастрофата от тази сутрин, в която полицай пострада тежко след катастрофа между бус, пълен с мигранти, и патрул. 

Смесено гласуване, ама друг път: Превърнаха машините за гласуване в принтери 

На почти 18-часовото заседание на парламентарната правна комисия, на което ГЕРБ, ДПС и БСП пренаписаха Изборния кодекс, според предложението, внесено от председателката на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, машините ще изкарват не контролни разписки, а "бюлетина от машинно гласуване" - т.е. машините се превръщат просто в принтери. Така сумирането на резултатите няма да се определя от машините, а от членовете на СИК, които ще преброяват бюлетините. Освен това на машините няма да се пази никаква информация за гласуването.

"Колегата Христо Иванов кръсти машините "Борисовки". Ние като правителство сме осигурили пари да се заплатят тези машини. Ако е вярно говоренето от Иванов, то ние сме осигурили най-доброто и прозрачно гласуване. Към какво статукво искат да ни връщат, като са закупени изключително добри машини", каза още Борисов. 

Според лидера на ГЕРБ партията му е "най-демократична и е направила промяната". Бившият премиер допълни, че от ГЕРБ искат резултатът от машините да бъде преброен с квитанции за максимална прозрачност и честност в изборния процес, "за да доусъвършенстваме това, което никой след нас не догради".

''Машините на Мадуро'' и други манипулации: как Божидар Божанов оборва Борисов и хартиената коалиция

"Щом машините са "борисовки" защо не ги махнем, така както ни чегъртахте 2 години?", попита той. 

Борисов каза още, че няма "няма бърза работа" и трябва да се направи правителство, а не Изборен кодекс за след 4 години. "Нямаме спор по машините, имаме спор кое гарантира, че това, което отчита машината и след това флашката, която отива в един кашон и после на друго място, отчита правилно", категоричен е той- 

Лидерът на ГЕРБ дори даде "пример": "Фискалните апарати са прекрасни, но някой като пипне софтуера или трябва да се отчете в НАП, вместо 100 бонбона отчитат 20".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

4

Того

23.11 2022 в 05:13

Този още ли е на свобода?

8053

2

DARTH VADER

23.11 2022 в 00:17

ВЕРНО НЯМА ТАКЪВ ДЕМАГОГ...

В НОВИНИТЕ ПРЕДИ ГОДИНИ НЯМАШЕ НИЩО,НО СОФИЯ БЕШЕ ПЪЛНА С ВСЯКАКЪВ КАЙМАК НА ПОМИЯТА,ЗАД ХАЛИТЕ,ПО СИМЕОН И ДО ЛЪВОВ МОСТ...ИВИЦАТА ГАЗА ПАСТИ ДА ЯДЕ

СКРИЙ СЕ САМ,БАЦЕ,ЩОТО ИНАЧЕ СКОРО ЩЕ ТЕ СКРИЯТ...

10212

1

Човека

22.11 2022 в 22:04

Как е възможно този цирей да управлява държавата еднолично 12 години и все още да ми се появява в медиите и да ме поучава защо било лошо и защо така станало. И все още да не е в затвора. Направи държавата на боклук и се изтъпанчил най отпред да ми проповядва мръсната мутра.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков