Борисов: ГЕРБ няма да влезе в пленарната зала, ако Митрофанова е там

По тази тема няма да правя компромис с никого, обяви лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 12 октомври 2022 в 17:20 5541 11

Десислава Атанасова и Бойко Борисов

Снимка Стопкадър Фейсбук/ГЕРБ

Десислава Атанасова и Бойко Борисов

Няма да влезем в Народното събрание, ако г-жа Митрофанова дойде. Точка. И аз се надявам тя да направи този жест - да не проваля първото заседание на парламента, обяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията.

Вчера парламентарната администрация е предложила руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде поканена на първото заседание на 48-ото Народно събрание следващата седмица. Към момента все още няма решение дали това ще се случи. На фона на думите на Борисов, по-рано днес, скулпторът Вежди Рашидов (ГЕРБ) каза, че "ако не поканим Митрофанова на откриването на НС, това е обявяване на война".

"При тези варварски удари с ракети по граждански обекти в Украйна считам, че дори и артистичната натура на Вежди Рашидов, който винаги е демонстрирал желанието си за мир и разбирателство, ще знае, че сега при тази агресия, тези норми, които и ние сме спазвали в миналото, са несъвместими", коментира Борисов няколко часа след изказването на Рашидов.

Той призова бъдещата парламентарна група на ГЕРБ да вземе всички законови мерки заедно с другите партии, така че Митрофанова да е "нежелана" на първото заседание на парламента.

Борисов подчерта, че ГЕРБ е голяма партия и е нормално да има различни мнения от това на ръководството, но че по темата Украйна, войната и агресията на Путин, от ГЕРБ винаги са били категорични, ясни и точни.

"Затова моля всеки от вас, дори и да има лично мнение по всички други теми, да го изразява, но по тази тема няма да правя компромис с никого!", обърна се Борисов към членовете на ГЕРБ.

Десислава Атанасова напомни, че още вчера е обявила пред членовете и симпатизнатите на ГЕРБ, че те са категорични в позицията си: "Г-жа Митрофанова е нежелана на първото събрание на 48-ото Народно събрание".

"Понеже това явно не е било достатъчно за някои наши членове, сега да го чуят и от мен", допълни я Бойко Борисов. По време на изказването си той каза още, че Атанасова отново ще бъде лидер на парламентарната група на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

11

Moirae

12.10 2022 в 21:48

Вдигна се шум и се притесниха за имиджа мамините златни.

6386

10

Zlatko

12.10 2022 в 19:59

Ееех, гласът, който лекува запек изпусна възможноста, да каже “ние първи казахме, без Митрофанова”.

3767

9

Име на профила

12.10 2022 в 19:49

Сашке, ковро, как е дисонанса? Хем баце, хем антируски :-) Плача!

5827

7

pisnamiotmutri

12.10 2022 в 18:31

Тази Мутрафанова съществува само за да могат слуги на Путин като Борисов дали му безвъзмездно милиарди да могат да се правят на евроатлантици и да делят простолюдието. Някои все още умеем да следим по делата, а не по думите и дребните псевдо скандалчета.

-480

6

Октим

12.10 2022 в 18:23

Оооо! Вежди, както и братятат му Косми и Нокти Рашидови ще влезнат на бегом в залата, тъй като много ги е страх руските гадове да не пуснат някоя бомбичка .... Както се е изказал днес брадясалия миризливко!

545

5

wakeup

12.10 2022 в 18:10

Браво тиква това се казва антипуткинист

12073

2

IvanofRumen

12.10 2022 в 17:34

Мутра и двуличник! Когато построи турски поток на Путлер и си спаси живота ти беше ок с МУтрафанката.