Борисов: Досега не съм излъгал човек в България. Не знам защо Петков нервничи за Лукойл

Денков ни каза, че Лукойл са обещали да платят 500 млн. лева данъци, заяви лидерът на ГЕРБ в Стара Загора

Ружа Райчева 24 октомври 2023 в 18:50 5336 10

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че "досега не е излъгал човек в България". Той коментира брифинга на "Продължаваме промяната-Демократична България" от днес, в който те заявиха, че не искат да има извънредно заседание на парламента по повод казуса с "Лукойл", и каза, че не знае "защо Кирил Петков нервничи" и защо от ПП-ДБ "неистово подкрепят "Лукойл".

Преди да започне днешната предизборна сбирка на ГЕРБ в Стара Загора Бойко Борисов коментира актуални теми пред журналисти. По-рано днес от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) се възпротивиха на идеята на ГЕРБ и ДПС за извънредно заседание в петък за гласуване на промени в Закона за енергетиката. От ГЕРБ и ДПС обвиняват нефтената рафинерия в Бургас "Лукойл Нефтохим", че не си е плащала данъците - над 500 млн. лв. На свой ред от "Лукойл" твърдят, че това не е вярно. ПП-ДБ настояват, че парламентарната трибуна не бива да се ползва за предизборна агитация.

Борисов: Дадохме монопол на Лукойл, защото не знаем какво гласуваме

Въпреки позицията на "Лукойл" тази вечер, Бойко Борисов отново каза, че премиерът Николай Денков бил обещал на ГЕРБ и ДПС, че нефтената рафинерия ще плати тези данъци.

"Не стига, че имат дерогация (б.а. - от забраната за внос на руски петрол), но не си плащат данъците. На някой му е криво от това, а ние искаме да си плащат данъците. Не знам защо Кирил Петков нервничи", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е недоволен от нежеланието на ПП-ДБ да имат извънредно заседание. Той каза, че ако ПП-ДБ не дойдат на заседанието, преодоляването на президентсткото вето на приетите промени в Закона за енергетиката ще остане за друг ден. По думите на Борисов пак той е излязъл виновен:

"Излизам и разбирам, че отново аз, който си дадох мандата, дадох 69 депутати, съм им виновен за нещо - не искат да ходят в петък в парламента. Ако те не дойдат, ветото на президента ще го отложим за друг ден. Вижда ми се озадачаващо, че само заради "Лукойл" няма да разгледаме ветото. Вместо да дойдат и да отхвърлим делото, което ще е общ успех, те казват, че правим PR акция."

Бойко Борисов посочи, че споразумението за продължаване на работата на въглищните централи с миньорите и енергетиците е било подписано с огромни общи усилия и призова сроковете в него да се спазват. Лидерът на ГЕРБ недоумява защо от ПП-ДБ се съпротивляват и на предложението на ГЕРБ за отмяна на дерогацията от внос и преработка на руски петрол у нас от "Лукойл Нефтохим":

"Когато те удариха по "Газпром" - абсолютно правилно, ние ги подкрепихме и платихме много скъпо за това. Нашите хранилища са пълни със скъп газ, ходиха до Америка да търсят танкери, ние ги подкрепихме. Не мога да разбера какъв е този страх за "Лукойл", каква е тази неистова подкрепа, включително са готови и да се скараме? (...) Те нервничат, а Делян Добрев им се връзва, отива и им отговаря."

Според Борисов българската енергетика успешно се е опазила от руско влияние. По думите му ГЕРБ са искали да направят същото и за "Лукойл", но от ПП-ДБ им пречат.

Бойко Борисов добави, че е бил обиден начинът, по който премиерът и финансовият минситър Асен Василев са си тръгнали от вчерашната среща по въпроса за дерогацията. "Аз си дойдох от Добрич за тази среща", каза лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

10

случайно прочетох

25.10 2023 в 17:15

3 в 1! Андрешко и Бай Ганьо и Бай Тошо!

135

9

Far Rider

25.10 2023 в 13:09

Явно популацията на географската територия България му вярва щом пак за него ще гласуват.

-529

8

6екеr4о

25.10 2023 в 12:57

Аз пък не сещам за нито един български политик, който да не лъже, та греховете на Борисов са доста по-различни...

1935

7

Муню

25.10 2023 в 09:49

Абе и госпожа лъжа си е заслужила прякора, ама тоя ще сцепи всеки един детектор за лъжа.
Изпечен измамник!!!

7925

6

Trabajo

25.10 2023 в 09:24

" Досега не съм излъгал човек в България."
...
мен ме излъга веднъж.
преди години се срещА със Зоран Заев и рече: "Решихме да няма роуминг между двете държави. Вече сме говорили с мобилните оператори и нещата с готови".
На следващата година ходих по работа до Скопие и дори не си помислих да си пускам роуминг пакет - защото работата птдавна е готова, нали.

Още сутринта ми спряха телефона за надвишен лимит, оправих се някак, па платих едни 300 лева отгоре.
Те така.

Та като ви каже Св. Баце Безсребърник нещо ....

4038

5

Moirae

24.10 2023 в 23:03

Всеки полезен глупак разсъждава така, всяка мутра ще каже същото със същата усмивка.

850

4

pr07ecH70r

24.10 2023 в 21:22

12 години лъга и маза! Вярно, че голямата част от електората (цинга-манга за по кебапче и тия дето живеят по 200 - 300 на един адрес) няма да възрази, ти мутро такава, не само излъга ами и злепостави целия Български нардо. Не за малко. За цяло десетилетие!

9347

3

Анализи

24.10 2023 в 20:10

Дали е излъгал човек не знаем, не сме му светили. Но , че лъже цял народ е всеизвестно и то многократно.

1005

2

ПР

24.10 2023 в 19:55

Съгласен съм.ББ не е излъгал човек-излъгал е цял един техен електорат,няколко стотин хиляди.Мен лично,не ме е лъгал....защото,като рече"Добър ден",гледам де е Луната на небето.
Всичко друго от статията,изобщо не ми се обсъжда.Лъжа е.

10298

1

AntiZ

24.10 2023 в 19:51

Борисов:
"Направил съм над половин милиард километра магистрала само за 10 г."
Само за едно не излъга:
"И аз съм прост, и вие сте прости..."


https://frognews.bg/novini/borisov-napravil-sam-nad-polovin-miliard-kilometra-magistrala-samo-10.html
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика