Борис Бонев се разграничи от идеите за вдигане на данъците, били чужди

Лидерът на "Спаси София" не мисли, че ще бъде избран за шеф на СОС

OFFNews 12 ноември 2023 в 14:43 4069 3

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Борис Бонев

"Има разлика между "Спаси София" и "Екипът на София" - с тези думи Борис Бонев, който в понеделник ще бъде предложен за председател на СОС, се разграничи от довчерашните си партньори, които по думите му били автори на идеите празните жилища в София да се управляват от общината, както и на вдигането на данъците за втори и трети автомобил в семейството.

"Нито в нашата обща програма, нито в целите и приоритетите на "Спаси София" не са предвидени подобен тип мерки като настаняване на семейства в частни апартаменти, които са празни и всякакви други подобни неща. Нямам намерения да нося отговорност за организации, които няма как да контролирам", каза Бонев.

Той заяви, че "Спаси София" подкрепя само идеята за повишаване на таксата за разрешително за строеж, която не е променяна от 2006 г.

Бонев не очаква на тържествената сесия на СОС утре да бъде избран председател на общинския съвет. Допълни, че неработещ Общински съвет значително ще затрудни работата на Васил Терзиев като кмет и на районните кметове.


"Вероятността да не изберем председател е огромна. 61 са общинските съветници, трябва 31 да изберат председател. Може и догодина да не сме го избрали този председател, може никога и да не го изберем", каза Бонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Наакаха се от страх като видяха реакцията на комунизмите им и сега се отричат от тоя и оня.

-1974

2

Владè

12.11 2023 в 16:27

Малък Буци,като голем Буци дето го избра, а спасителя го изпра. Историята се повтаря, като с билетчето за градския транспорт. Буци салваторя на кочината дето няма табели на улиците и летището о посоките се разбират по смрадта на търсения обект.
Скуби спасительо, съга ти е моментот. Пополациятъ шъ плашта . Малко им е .

1000

1

Memmo

12.11 2023 в 16:27

Г-н Бонев явно е проспал четири години в СОС.
Знае ли Г-н Бонев, че таксата за разрешение за строеж е най -непрозрачна за какво се плаща?
Знае ли Г-н Бонев, че тези пари не се харчат за инфраструктура, озеленяване и благоустройство?Над 60 % от новопостроените сгради в новите комплекси на София, солидни платци на таксата за разрешение за строеж не получават нищо срещу това плащане.Собственици на земя даряват "доброволно" части от земята си за да има улици.Частни инвеститори изграждат улични водопроводи, канали, стрят трафопостове, асфалтират вътрешноквартални улици.Очакваме предложение от Г-н Бонев - частни лица и фирми който изграждат кварталната инфраструктура със свои средства да не плащат такса за разрешение за строеж.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки