Бъчварова: Атаките към МВР са послание за терористите и престъпниците

ОFFNews 15 януари 2016 в 14:02 3009 10

Вътрешният министър Румяна Бъчварова смята, че кампанията срещу МВР и внушенията, че институцията ѝ не работи, е послание към престъпниците и терористите.

"Организирането на този род кампании, на които трябва непрекъснато да се опровергават очевидни неистини, изпраща едно послание към гражданите, че те не са защитени и могат да се саморазправят. Това е последица от цялостната атмосфера. Моят призив "стига вече" беше в тази посока. Внушението, че МВР не работи, е послание към престъпниците. Послание към терористите и послание навън към всеки, който иска да дойде тук и да се възползва от една такава ситуация", каза тя пред журналисти в Народното събрание.

Бъчварова смята, че атаките първо са започнали с политически изказвания за началото на новия политически сезон, а след това се преминали в медии, които смесват информация и коментар. Тя обясни, че има основания да тълкува тези коментари и статии не като критика, а като целенасочена кампания. Министърът подчерта, че приема критиките, но има основание да тълкува посланията и статиите от последните дни не като критика, а като целенасочена кампания.

Според Бъчварова МВР работи в трудни условия, но в последните месеци работи мотивирано. "Колегите работят денонощно и непрекъснато с всички сили. Такива внушения, че нищо не се прави, отворят вратата на следващите престъпления", каза тя..

Министърът каза още,че реалният брой на полицаите у нас е 22 700, а това не позволявало да се покрие цялата страна и всички критични места. "Това е фактът. Останалите са заети в пожарната, в Гранична полиция, 4200 са в администрацията.
Не искам МВР да се представя като един хрантутник на държавата, който само взема пари", каза тя. 

Бъчварова обяви, че МВР ще реагира възможно най-бързо по случая с пребития журналист от Поморие. Министърът обясни, че се възмущава от случилото се. "Не трябва да допускаме това", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews