Атакисти завардиха Столичното следствие в подкрепа на Сидеров

OFFNews 17 ноември 2015 в 10:02 4448 18

Атакисти завардиха Столичното следствие в подкрепа на Сидеров

Снимка Миро Златев/Булфото

Симпатизанти на "Атака" се събраха тази сутрин пред сградата на Столичното следствие, където на разпит са извикани депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

Двамата са призовани, за да им бъдат повдигнати обвинения за хулиганство заради набезите им в НАТФИЗ. Очаква се след това двамата да бъдат задържани. 

В същото време районът около следствената служба беше отцепен от полицията, като до входа на сградата не се допускат външни хора. Очаква се пред следствието да дойдат и всички депутати от партия на Волен Сидеров.

Ако бъде признат за виновен, Сидеров може да влезе в затвора за пет години. На лидера на "Атака" ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на „Атака” извил китките на момичето, за да я накара да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода.

Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ.

Миналата седмица парламентът даде разрешение за задържането на двамата депутати от "Атака". "Разрешението за задържане по отношение на Прокуратурата, касае до 72 часа. Дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, решава съдът, но тя ще бъде претендирана от Прокуратурата”, коментира през седмицата главният прокурор Сотир Цацаров.

Според Сидеров задържането му е свързано с внесени от партията му промени в Конституцията, които целят ограничаване правомощията на главния прокурор. 

Лидерът на "Атака" се появи в Следствието заедно с Деница Гаджева - майката на сина им Волен. Той заяви, че властите били избрали днешната дата символично, защото днес се навършват два месеца от раждането на детето му. "Диктатурата на Борисов и Цацаров ще падне съвсем скоро. Съвсем скоро ще има геополитически земетръс и те ще загубят властта".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!