Андрей Райчев: А ако Борисов не поиска Габриел да поеме кабинета след ротацията?

Без Борисов и Пеевски сглобката е умряла, смята социологът. Според него Асен Василев едва ли ще бъде изваден от правителството

OFFNews 25 ноември 2023 в 17:03 8882 12

Райчев

Снимка БГНЕС

Андрей Райчев

Обмислям вероятността Бойко Борисов да не поиска Мария Габриел да поеме кабинета след ротацията. Защо да поема отговорност за нещо, което се проваля?

Това обяви социологът Андрей Райчев в предаването "Офанзива" по Нова нюз в коментар за шансовете на управляващите да изкарат до ротацията през март и евентуално след нея.

"Най-важното е какво мисли Борисов - дали да продължи тази агония на управление с "Продължаваме промяната". Цената е загниване на неговата партия, мрънкането на хората в ГЕРБ, макар цената да е по-малка от тази, която плаща ПП. Борисов е силен и свободен, когато сам си гради образа", посочи Райчев.

По думите му въпрос само на ГЕРБ и ДПС е да се разглоби сглобката преди ротацията - "тя е умряла, ако Борисов и Пеевски решат да оттеглят подкрепата си".  

Социологът изтъкна, че етнически българин начело на ДПС наистина е оригинално, екзотично решение, ако Делян Пеевски стане председател на движението.

"ДПС постигна много - има министри, влияние, реално участва в управлението (има предвид вътрешният министър Калин Стоянов). Или ще защитят завоеванието си, или ще почнат на нов лист. Отговора никой не знае, трябва да мине конференцията им през февруари", добави Райчев.

Той бе категоричен, че човек, който смята да вземе властта, е естествено да казва "най-доброто предстои", както многозначително се изрази Пеевски след втория неуспешен вот на недоверие към кабинета.

Андрей Райчев смята, че има дълбока, философска несъвместимост в тази конфигурация. Асен Василев, както и други в ПП са дълбоко убедени, че България трябва да премине към западен начин на харчене и да живее на заем. А българската традиция, в която е ГЕРБ, седи в съвсем друг свят.

"Българинът обича да няма заеми, а Василев им казва: "Вижте света". Нещо като сблъсък на поколенията", изтъкна социологът.

Райчев не вярва Асен Василев да бъде изваден от правителството, "защото това е западното мислене и философия на този кабинет - западните, модерните хора се олицетворяват от финансовия министър".

Той смята още, че разделението в България сега е изкуствено насаждано, не е като едно време СДС да се прегърне с БСП. Нито позициите на президента са пропутински според него, нито други теглени червени линии в обществото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

12

Johnny B Goode

26.11 2023 в 17:26

Гледам големи финансисти се навъдили навсякъде. И за децата и за внуците си се загрижили.

Проблемът не във вземането на дълг, проблемът е за какво се използва. Има "добри" и "лоши" дългове. Ако вземеш дълга за да си купиш Ламборджини (или да го източиш в кухи фирми по строежа на магистрали), това се нарича "лош дълг". И е доста различен от дълга за построяване на предприятие или започване на бизнес който ще открие работни места.

3700

11

опетков

26.11 2023 в 11:16

Райчев може да е всякакъв, но е напипал същността на проблема. Аз ако съм ББ никога няма да се хвана да управлявам след разгрома на държавата, нанесен и от некадърниците ППДБ. Всеки, дори най-некадърният "финансист" какъвто е Кокорчо/ка може да се оправи с бюджета с цената на милиарди заеми. И това било "модернот мислене" Това, Райчев, се нарича апокалиптично мислене и се нарича "след мен потоп".

1042

10

danvan

26.11 2023 в 10:50

Подлогата на Доган се обади. СмЕх ????

2550

9

alfakentavur

26.11 2023 в 09:34

Този е надминал себе си в пропагандните си глупости...

"А ако Борисов не поиска Габриел да поеме кабинета след ротацията?"

СЛЕД РОТАЦИЯТА. Хахахаха.

Ротация означава тя вече да е поела кабинета иначе ротация няма. Та как да не го поеме след като вече го е поела?

ГЕНИЙ!

1035

8

Niko Kolev

26.11 2023 в 08:39

Абе, Райчев, ами без ППДБ ще има ли сглобка, бе? Аман от влъхви като теб.

2073

7

Johnny B Goode

25.11 2023 в 23:40

Такив анализатори като Андрейката Лайчев покойният д-р Филипов ги пишеше с две Л-та.

17439

6

мнение от IP

25.11 2023 в 22:34

Правивпечатление, че всички динозаври "анализатори" са плъпнали по телевизиите да ни обясняват колко зле са ПП-ДБ, колко "интересен" е Пеевски и как командвал. Това ми е много подозрително. Кънчев, Буруджиева, Райчев и т.н....Ицо Хазарта добре го каза в Панорама "Аз, ако заповядам да има реклами след 45 мин., командвам ли ви, или знам какво следва." За по-неорентираните хора, може Пеевски да изглежда "деен" и важен, ама тия хора работят "политолози". Значи друга е причината да дрънкат тия глупости.

9347

5

Анализи

25.11 2023 в 21:46

Прави впечатление, че някои бивши агенти на ДС, какъвт е Райчев правят безпринципни и логически необосновани твърдения. Очевидно имат поставена задача.

2020

4

donyo

25.11 2023 в 20:35

А без Петков и ПП ДБ как е сглобката?

12000

3

Божидар

25.11 2023 в 18:48

Ако някой ми покаже предвиждане на този тип, ще го черпя до зори.
Гнусен апединкс на БСП.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика