Старец трогна света с песен за покойната си любима (видео)

Симона Костадинова 29 август 2013 в 19:53 4185 1

Лорейн и Фред
Лорейн и Фред

Фред Стобау, 96 годишен вдовец, написа песен за покойната си съпруга. Жестът му трогна милиони хора по света, а краткият документален филм за историята на песента му вече събра над 1,6 мил. гледания в YouTube.

Фред решил да участва в състезание за композитори, организирано от местното звукозаписно студио. Той прочел за конкурса във вестника и нещо го подтикнало да напише песен за починалата му съпруга Лорейн.  За състезанието той трябвало да изпрати  видео, в което композиторът пее песента, която е написал.

Фред Стобау не знаел как да го направи и пратил своя текст в писмо по пощата. В него той разказал историята на живота и за силната любов, която изпитва към покойната си съпруга.

Въпреки че не отговаря на условията на конкурса, организаторите решили да продуцират песента, защото били пленени от историята на Фред.

"Харесва ни да виждаме радостта в очите му, когато осъзнава, че хората харесва песента и са докоснати от любовна история им история с Лорейн“, обясняват от звукозаписното студио.

Стобау разказва, че се запознали с Лорейн през 1938 г. и се влюбил в нея от пръв поглед. Две години по-късно се оженили. Те били семейство почти 73 години, малко преди годишнината им Лорейн починала на 91 години.

Можете видите документалния филм  “A Letter From Fred”, в който се вижда как реагира мъжът когато чува песента за жена си завършена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков