Селфито на Обама предизвика вълна от коментари за секс и расизъм

Вероника Шербанова 13 декември 2013 в 11:24 8130 7

Барак Обама и Хеле Торнинг-Шмид по време на поклонението пред Мандела

Снимка AP

Барак Обама и Хеле Торнинг-Шмид по време на поклонението пред Мандела

Американският президент Барак Обама беше обвинен, че е флиртувал не особено тайно с датския премиер Хеле Торнинг-Шмид по време на поклонението пред Нелсън Мандела.

На снимка от церемонията се вижда как Обама се държи като „студентче с бушуващи хормони на път за стриптийз клуб, написа журналистът от News York Post Андреа Пейзър.

На снимките се вижда, че президентът е твърде весел и флиртуващ с датската фурия Торнинг-Шмид, която „повдигна полата си, за да покаже дългите си скандинавски крака, покрити само с черни чорапи“, написа Пейзър.

И няма ли някой да помисли за горката първа дама Мишел Обама?

„Мишел се мръщи и изглежда така, сякаш иска да изплюе киселина към мъжа си, който я унижи пред приятелите им и пред света, и към блондинката, която не е намерила за нужно да се покрие“, допълва тя.

Господин Обама дължи извинение на света. Той трябва да даде обяснение – на жената, за която се е оженил, на дъщерите си, на хората от Южна Африка и на скандализираните хора в САЩ, категорична е Андреа Пейзър.

Фотографът Роберто Шмид, чиято снимка на Обама и Торнинк-Шмид обиколи световните медии, обясни, че снимката е направена по време на тази част от церемонията, в която събралите се са празнували живота на Нелсън Мандела. Хората танцуваха и се смееха. Мишел Обама се смееше заедно със съпруга си и датския премиер секунди преди да направя снимката, коментира фотографът.

Единственото непристойно поведение по време на поклонението е това на медиите, категорична е Кайла Епстейн от The Guardian. Коментарът на медиите превърна поклонението в сапунена опера. И като във всяка сапунена опера, женските персонажи бяха разделени според сексистките стереотипи Торнинг-Шмид е вятърничавата блондинка-съблазнителка, а Мишел Обама – ревнивата свадлива съпруга, пише Епстейн.

Истината е, че хората просто не знаеха какво се случва между двамата и затова решиха да запълнят празнините по най-долния начин. Те просто не могат да приемат за нормално две ярки и интелигентни жени седят до двама от най-влиятелните мъже в света, допълни тя.

При обсъждането на ситуацията някои медии достигат дори до расови разделения. Отношението към ситуацията показва как обществото гледа на черните жени. Според обществото те са винаги готови да защитават агресивно своята територия, коментира журналистът Роксан Гей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews