Гол в дома на боговете: Руснак се снима без дрехи на свещeна планина в Бали, депортират го

След инцидента местните жители проведоха специална церемония за пречистване на планината, в която участва и провинилият се ексхибиционист

OFFNews 29 март 2023 в 12:05 4291 2

Планина Агунг

Снимка Wikipedia

Планина Агунг

Индонезийските власти ще депортират руски гражданин, след като той се снима гол на върха на свещена планина в Бали, предаде Би Би Си.

Мъжът на име Юрий се е снимал със свалени до глезените панталони на върха на планина Агунг. Кадърът бързо набра популярност в социалните мрежи. Въпреки че се е извинил, местните власти забраниха на ексхибициониста да влиза в страната за най-малко шест месеца.

Планината Агунг е най-високата точка на острова и се смята за дом на боговете от индонезийците. Местен служител коментира, че поведението на руснака "не би могло да бъде извинено".

"Той е нарушил нормите и не е показал уважение към нашата култура", заяви ръководителят на Службата за право и човешки права на Бали Ангиат Напитупулу пред The Jakarta Post. "Постъпката ми няма оправдание. Единственото, което доведе до случилото се, беше моето лично невежество", каза Юрий във видеозапис, публикуван в Instagram.

Напоследък случаите на неуместно поведение от туристи в Бали зачестиха. След инцидента с голата снимка местните жители проведоха специална церемония за пречистване на планината, в която участва и самият Юрий.

Почетният генерален консул на Русия в Бали заяви пред CNN Индонезия, че туристът е бил "луд" и че депортирането му е било правилното решение. Много местни жители в социалните медии също подкрепиха депортирането му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

29.03 2023 в 21:05

Такива са, нагли и без грам възпитание.

10935

1

borisboris

29.03 2023 в 13:49

Руснакът е тъпо, примитивно и робско недоразумение. Рускинята също.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков