Арестуваха испанец за посегателство над журналистка в излъчване на живо, пипнал я по дупето

OFFNews 14 септември 2023 в 09:41 4727 1

Иса Баладо

Снимка Кадър

Потърпевшата Иса Баладо

Испанската полиция арестува мъж по подозрение в сексуално посегателство срещу журналистка. Твърди се, че той я е докосвал, докато е предавала на живо по телевизията.

Иса Баладо е съобщавала за обир в Мадрид във вторник, когато той се приближил и изглежда докоснал задните ѝ части. Когато тя реагирала срещу него, той отрекъл. Всичко това се случило в ефир и репортерката се опитала да продължи, но водещият в студиото я прекъснал.

— Иса, извинявай, че те прекъсвам... но току-що (той) докосна ли те по дупето? — попитал колегата ѝ.

Тя потвърдила и колегата ѝ я посъветвал да покаже "идиота" с камерата. Мъжът си стоял до репортерката и се смеел. Подразнена, Иса Баладо му напомнила, че работи и ако иска да попита от кой канал е, не е необходимо да я докосва. Той отново отрекъл, но пак посегнал - този път за да разроши косата ѝ.

По-късно полицията съобщи, че мъж е бил арестуван за предполагаемо нападение над репортерка, докато тя е участвала в телевизионно предаване на живо.

Mediaset Espana, която притежава новинарския канал, излезе с изявление, в което изрази подкрепата си за г-жа Баладо след „абсолютно непоносимата ситуация“, в която тя е попаднала и обяви, че „категорично отхвърля всякаква форма на тормоз или агресия“.

Министърът на труда на Испания Йоланда Диас също се изказа за инцидента, като каза, че не трябва да остава ненаказан. Тя написа на X: „Мачизмът е това, което кара журналистите да търпят подобни сексуални посегателства, а агресорите не се разкайват пред камерата“.

Този инцидент идва на фона на скандал за сексизъм в Испания, предизвикан от това, че бившият президент на испанската ФА Луис Рубиалес целуна победителката от Световната купа Джени Ермосо по устните.

Действията му по време на финала на Световното първенство по футбол за жени доведоха до широка критика, евентуалната му оставка и призовка в съда по обвинения в сексуално насилие и принуда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки