Шефът на руската федерация по тенис нарекъл Серина и Винъс Уилямс „братя“

OFFNews 19 октомври 2014 в 21:28 11744 8

Серина и Винъс Уилямс

Президентът на Руската федерация по тенис Шамил Тарпишчев е бил глобен от Женската тенис асоциация, след като нарекъл Серина и Винъс Уилямс „братята Уилямс“ в телевизионно предаване.

Тарпишчев е наказан да плати 25 000 долара глоба и му е забранено да участва в официални прояви от женските състезания в рамките на една година.

Думите на Тарпишчев са обидни и унизителни. Подобни прояви нямат място в женския тенис, коментира изпълнителният директор на Женската тенис аосциация Стейси Аластър.

Изказването на г-н Тарпишчев относно пола на Серина и Винъс Уилямс петни нашия прекрасен спорт и две от шампионките ни. Неговите пренебрежителни забележки заслужават да бъдат осъдени и той ще бъде наказан, допълни Аластър.

Президентът на Американската асоциация по тенис Дейв Хагърти призова руския си колега да се извини.

Най-добрата руска тенисистка Мария Шарапова също се изказа критично за коментара на Шамил Тарпишчев.

Това е много неуважително и ненужно. Думите му са твърде неуместни за човек на подобна позиция, заяви Шарапова, като нарече поведението му безотговорно.

Шамил Тарпишчев обясни, че се е пошегувал и че не вижда причина да се вдига толкова шум за една шега. Не съм искал да обидя никого, категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша