Кънев за хайките за бежанци: Опашката видяхме, а ‪#‎Кой‬ изяде свинята?

OFFNews 12 април 2016 в 13:09 4273 13

Лидерът на ДСБ Радан Кънев разкритикува похвалите към гражданските отряди за залавяне на бежанци по границата.

"Подкрепата за шепа безполезни незаконни "граничари" компрометира усилията на правителството да организира ресурса на въоръжените ни сили и на целия ЕС за охрана на външната европейска граница. Европейски граници се охраняват от въоръжени, униформени държавни служители", написа Кънев в Фейсбук.

Според него беззаконието у нас води до риска европейската граница да се премести по Дунава. "Доброволците" и височайшата симпатия към тях вредят, а не помагат", смята още той.

По думите му гражданските отряди са неефективни и освен това не са имунизирани към подкуп.

"И накрая. Когато обсъждаме опашчиците, добре е да се попитаме, по Пратчет: опашката видяхме, а ‪#‎Кой‬ изяде свинята?", написа още той.

Ето какво написа лидерът на ДСБ в социалната мрежа:

"Един друг поглед към "свинските опашчици":

На първо място, освен незаконни, подобни "доброволни отряди на трудещите се (ДОТ)" са безобразно неефективни. Те нямат никаква подготовка да пазят държавна граница.

На второ място, те далеч не са имунизирани към подкуп. Хора с криминални досиета, извън всякакъв контрол, са потенциално крайно опасна каналджийска мрежа (нали помним какво роди ембаргото по сръбската граница?).

Трето и най-важно: подкрепата за шепа безполезни незаконни "граничари" компрометира усилията на правителството да организира ресурса на въоръжените ни сили и на целия ЕС за охрана на външната европейска граница. Европейски граници се охраняват от въоръжени, униформени държавни служители. И охраната на границата ни е страшно важна и за нас, и за цяла Европа. Именно беззаконието в България поражда риска европейската граница да се премести по Дунава. "Доброволците" и височайшата симпатия към тях вредят, а не помагат.

И накрая. Когато обсъждаме опашчиците, добре е да се попитаме, по Пратчет:
опашката видяхме, а ‪#‎Кой‬ изяде свинята?"

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки