Вече Полша ще ремонтира нашите МиГ-29, руснаците вземали тройно по-скъпо

OFFNews 22 януари 2015 в 19:15 5001 2

Плащаме много големи средства за поддръжката на изтребителите ни на Русия. Страната ни дава три пъти над цената, която иска заводът, който поддържа летателните машини.

Това каза военният министър Николай Ненчев в ефира на БНТ, като подчерта, че това се получава защото "нещата минават през различни посредници от руска страна".

"През септември изтича договорът с руската страна за поддръжка и вероятно ще потърсим други възможности. В Полша има много добри възможности и условия за извършването на тези процедури. Ние вече сме започнали разговори, освен това условията там са много по-добри", обясни министърът.

Ненчев подчерта, че се обмисля механизъм, с който НАТО да наблюдава дали модернизираме армията си.

"За голямо съжаление ние не изпълнихме задълженията си, които бяхме поели на срещната на върха в Уелс. Тоест поради икономически затруднения ние не увеличихме бюджета за отбрана, което в една или друга степен беше отчетено. Надявам се, че все още има възможности бюджетът да бъде актуализиран", обясни министърът.

Според него страната ни се ползва с ясна и категорична подкрепа от страна на съюзниците ни в НАТО.

"НАТО е една ценностна система, която дава възможност за един друг поглед в сферата на сигурността и днес се чувствах особено щастлив, че България е член на НАТО. Спомнях си, колко много усилилия положихме през годините, за да станем член", каза още той.

Ненчев каза още, че не е обсъждал с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг евентуално изпращане на военни сили в Украйна по време на днешната им среща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика