Вече можем самостоятелно да си сканираме бордните карти на Летище София

OFFNews 04 март 2024 в 14:47 7220 0

Снимка TravelNews

Летище София въведе система за самостоятелно сканиране на бордните карти при първата проверка, съобщи TravelNews.

Всички пътници вече сами сканират бар кода на бордните си карти още на ниво 0 на Терминал 2. При правилна бордна карта се отварят сами вратичките и хората се качват на следващото ниво за проверката на скенерите. Засега все още има и проверка на място от служители на летището, като с времето ще отпадне. Бордните карти могат да бъдат на телефона или разпечатани на хартия.

По този начин вече няма да има струпване на пътници при сканирането на бордните карти, където в момента има само 3 гишета със служители. Те ще продължат да помагат на пътниците при сканирането и ще напътстват тези с проблемните баркодове, които машините не ги допускат.

През тази година Летище София планира да въведе в експлоатация още самостоятелни гишета за чекиране на багаж, където пътниците сами ще си мерят куфарите, ще си поставят стикерите и ще ги пускат на лентата. Целта отново е облекчаване на опашките, които се получават в най-натоварените часове. Засега най-голям проблем създава струпването на хора при скенерите, които са само 4 и не са достатъчно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!