Тета лечението - защо работи и как може да подобри живота ни?

OFFNews 14 ноември 2023 в 13:56 1053 0

лого

В един забързан свят, изпълнен със стрес, безпокойство и постоянни изисквания, хората все по-усилено търсят начини да подобрят общото си благосъстояние и да водят по-пълноценен живот. Една мощна техника, която има отношение към темата и придобива популярност през последните години, е именно тета лечението (от англ. “theta healing”).

Холистичният подход към изцелението и личностното израстване се основава на вярата, че можем да контролираме достигането до нашите тета мозъчните вълни, за да предизвикаме положителни промени в живота си. И редица полезни обучения за способите и техниките като Theta Healing със Зорница Гюрова ще помагат на обикновения човек да направи именно това - да подобри нагласите си и дълбоко заложените си личностни убеждения, които му пречат да постига целите си и са непродуктивни.

Работи ли методиката на тета лечение?

Въпреки че тета лечението може да изглежда като чисто духовна практика, всъщност зад него стои много наука. Състоянието на тета мозъчните вълни е обстойно изследвано от невролози, които са открили, че е свързано с дълбока релаксация и повишена креативност.
По време на тета състоянието мозъкът освобождава невротрансмитери и хормони, които насърчават изцелението и благосъстоянието. Измежду тях са серотонин, допамин и ендорфини, които са свързани с чувството на щастие и благополучие. В допълнение, тета вълните се асоциират с повишено производство на растежен хормон, който помага за възстановяването и регенерирането на клетките в тялото.

Как действа тета лечението?

Тета лечението работи с подсъзнанието за разкриване на ограничаващи вярвания и отрицателни емоции. Практикуващите са в състояние да постигнат желаното състояние чрез чрез комбинация от медитация, установяване на намерения и интуиция.
Съществуват и разнообразни техники за идентифициране и изчистване на негативните вярвания и емоции, които включват визуализация, утвърждения и енергийно лечение. Целта е да заменим негативните вярвания с положителни и да изчистим емоционалните блокове, които ни пречат да живеем най-добре.

Какви са ползите от тета лечението?

Доказано е, че тета лечението има широк спектър от ползи както за физическото, така и за емоционалното здраве. Някои от най-често съобщаваните ползи включват:

● Подобрена физиология - положително въздействие върху широк спектър от здравни състояние, включително хронична болка, автоимунни заболявания и храносмилателни проблеми;

● По-осъзнати взаимоотношения - изчистването на емоционални блокове и ограничаващи вярвания допринася за развиване на отношенията ни с другите. Това включва романтични връзки, приятелства и семейни отношения.

● Усещане за цялостна удовлетвореност от живота - стресът и безпокойството намаляват, сънят се успокоява, а чувството на щастие и благополучие се засилва.

Как тета лечението подобрява живота ни?

Тета лечението е мощен инструмент за трансформация, но не трябва да се ограничава до сесии с професионалист. Именно техниките за моделиране на съзнанието в тета състояние са и начините, по които можем да го отключим. Някои от универсалните и приложими дейности за практикуването му в ежедневието са:

● Медитация - редовното практикуване помага за насърчаване състоянието на тета мозъчните вълни и улеснява достъпа до подсъзнанието;

● Визуализация - мощен инструмент за препрограмиране на подсъзнанието. Опитайте се да визуализирате как живеете живота, който желаете ежедневно;

● Утвърждения - положителни твърдения, които помагат за трансформация на мислите и вярванията. Повтаряйте такива, които резонират с вас на дълбоко личностно ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки