Теглене на джип или SUV, оборудван за офроуд от пътна помощ

Рени Петрова 07 май 2024 в 07:06 993 0

В София град е лесно да се обадите на репатрак, с който да извозите джип или специално подготвен SUV само с едно телефонно обаждане. Но има един важен момент - когато трябва да евакуирате джип или SUV, оборудван за офроуд рали, е важно да знаете теглото му. Не всеки репатрак може да поеме и безопасно да премести такива джипове, за офроуд състезания или бронирани. Особено, ако изберете евтин камион за теглене или сред частни обяви, които собственици предлагат ръждясала и стара техника. Такива ненадеждни платформи може да се повредят няколко пъти, преди да извозят вашия SUV до даденото място.

Репатрирането на джип е рисковано действие заради товароносимостта му, която е 1,5 тона. Претоварването може да завърши с повреда на шасито и преобръщане на влекача.

Какво трябва да направите? Разбира се, да извикате пътна помощ в София и да споделите, че ще извозвате джип или SUV от клас не по-нисък от Sprinter 616. Фирмата предлага услуги за репатриране на всякакъв вид автомобили.

Специалистите ще вземат най-доброто решение за да извършат работата прецизно и без проблеми.

Какво се изисква при теглене на джип?

Собствениците поръчват теглич за джип или оборудван SUV, когато е необходимо:

• Да се издърпа джипа от калта или пясъка;
• Да се извади от канавката;
• Доставка до мястото на състезанието;
• Доставка на джипове от автокъщи до собственици.

В допълнение към горното, специалистите на фирма Найденови Ауто извършват превози на автомобили от собствен автопарк и имат опитни шофьори. Транспортът се извършва по разписание и тахограф в съответствие с изискванията на Законите и наредбите.

Колко струва транспортирането на джип?

Точната тарифа, цената на 1 км и крайната цена за репатриране на джипа ще бъде изчислено от оператора, когато се обадите и поръчате репатрак. От какво зависи определянето на цената:

• разстояние от точката на товарене и точката на доставка;
• тегло и размери на джипа;
• сложността на товара и спешността на транспортирането.

Не забравяйте да посочите 100% точно тези нюанси и технически проблеми с автомобила, ако съществуват. Като липса на колело или няколко, блокиране на трансмисията или кормилното управление и други точки, които усложняват услугите. Не забравяйте да потвърдите наличието на документи за автомобила. В противен случай, в тяхно отсъствие, от гледна точка на Закона, евакуацията на джипа ще изглежда като кражба. И ние, като спазваща закона фирма, ще откажем да транспортираме вашия автомобил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови