Стартира реконструкцията и на стадион "Тича"

OFFNews 18 август 2016 в 12:20 3908 0

Стадион "Тича", на който играе домакинските си мачове отборът на "Черно море".

Министерството на младежта и спорта получи от Областна управа Варна преработения проект за реконструкция на стадион „Тича“ и обяви процедура за избор на изпълнител, съобщи ведомството на Красен Кралев.

Поръчката e със съкратени срокове за подаване на оферти от страна на желаещите да извършват реконструкцията - 12 дни, заради необходимостта да се осигури провеждането на мачове от Първа професионална група от ПФК „Черно море“ (Варна) на стадиона им.

Минималният срок за изпълнение е 60 дни.

Така вече стартираха обществените поръчки за реконструкция и за трите стадиона, за които на 15 юни с решение на правителството бяха предоставени 3 млн. лв. Освен варненския стадион ще бъдат модернизирани и тези в Горна Оряховица и Русе.

За да стартират процедурите по избор на изпълнители на реконструкцията беше необходимо в спортното министерство да бъдат подадени проекти от страна на двете общини и Областна управа Варна, които да отговарят на условията на решението на Министерски съвет.

Поради спецификата на различните съоръжения проектите за Русе и Варна бяха забавени от страна на собствениците на стадионите. Поръчката за реконструкция на стадиона в Горна Оряховица беше обявена на 14 юли, а тази за Русе стартира на 4 август 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика