Софийският Маратон променя движението

OFFNews 08 октомври 2023 в 07:01 3333 0

Софийски маратон

Снимка Столична община

Традиционният Софийски Маратон ще се проведе днес. Очаква се да стартират над 4000 бегачи в три дистанции - 10 км, 21 км и 42.195 км. 

Стартът и финала на Маратона ще бъдат пред Националната Художествена галерия на площад „Ал. Батенберг“. Маршрутът преминава последователно през бул. княгиня Мария Луиза, бул. Витоша, ул. Алабин, ул. ген. Гурко, бул. Георги С. Раковски, бул. Цар Освободител, бул. Васил Левски, бул. княз Александър Дондуков и продължава към изхода на София по бул. Владимир Вазов.

От 8:00 до 15:30 часа движението на пътни превозни средства - в това число и градският транспорт по трасето на маратона и излизащите на него пресечки, ще бъде спряно.

Маратонът е включен в календара на WA – Международната Атлетическа Федерация (www.WA.org) – за 2023 г. и е номиниран с Бронзов етикет, както и в календара на AIMS Асоциацията на дълги шосейни бягания (www. aims-worldrunning.org) като пълноправен член за 2023 г. Софийският маратон е с място в програмата на Wanda Age Group World Ranking - Ванда Световна класация за възрастови групи (www.worldmarathonmajors.com) – като квалификационно състезание за Световното първенство по маратон за ветерани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика