Шефът на СОС иска изключване на Благовест Георгиев от всички заемани позиции

OFFNews 19 април 2024 в 17:02 1837 0

Георгиев

Снимка БГНЕС

Благовест Георгиев

Общинският съветник Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции, които заема в момента в СОС - член на комисиите по транспорт; за децата, младежта и спорта; по архитектура, както и като член на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд и на Областния съвет за развитие на София.

Това предлагат председателят на СОС Цветомир Петров, заместникът му Бойко Димитров и шефът на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев в доклад, който трябва да се разгледа на заседание на Столичния общински съвет.

В началото на април 43-годишният Георгиев (ПП-ДБ-СС) причини катастрофа на кръстовището на бул. "Драган Цанков" и ул. "Кирил Видински" и избяга от местопроизшествието. След като полицията го е открила, той е отказал да даде проба за алкохол.

Заради инцидента Георгиев бе изключен от "Продължаваме промяната", а за оставката му от СОС настояха от "Спаси София" и кметът Васил Терзиев. Това обаче не се случи.

По закон всеки общинар трябва да участва в поне една постоянна комисия на местния парламент, затова се предлага Благовест Георгиев да бъде включен в състава на Комисията по връзка с гражданското общество.

"Цялата група на ПП-ДБ и "Спаси София" веднага след инцидента настояхме той да подаде своята оставка и това продължава да е нашето искане. Заради това Благовест Георгиев вече няма да е част от нашата група. Очаквам да поеме своята отговорност за действията си и да напусне мястото си в съвета, за което софиянци му гласуваха доверие през есента на 2023 г. Ние сме избрани да оправдаваме очакванията на гражданите, а не да ги рушим", коментира шефът на градския парламент, цитиран от БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки