Седни за минута и ме погледни тихо (галерия)

OFFNews 15 октомври 2015 в 17:32 3191 1

Снимка OFFNews

Гледащите се мълчаливо хора.

Днес на "Витошка" и "Патриарха" в столицата от 16:00 до 18:00 часа се проведе "Най-големият световен експеримент за зрителен контакт".

Какво ще рече това - сядате върху постелка или възглавница на земята за 1 минута срещу друг непознат човек и се гледате мълчаливо.

"За България срещнах много интересна съпротива и голям интерес. Идеята е да върнем човешките отношения между хората, че интернет толкова ни е залял, че даже не седим да си говорим очи в очи. Ако седнем на кафе с приятел, отново не се гледаме в очите", коментира пред OFFNews организаторката Елена Бочева.

Тя допълни, че събитието се организира сега, а не в по-топло време, защото замисълът на инициаторите от Австралия е то да се проведе навсякъде по света на 15.10.15 г. и то в един и същи час.

Вдъхновението идва от артистката Марина Абрамович и нейния социален проект за тихо взиране в непознати, който може да видите на видеото по-долу.

Въпреки че някои разговаряха помежду си, а други дори пиеха вино, повечето хора, които наблюдавахме, седяха тихо един срещу друг и се гледаха за по минута-две, след което ставаха и се разделяха.

Бочева обеща, че отново ще има подобен експеримент, като времето се затопли, и разкри, че има идея за създаването на speed dating (скоростна среща), където 20 мъже и 20 жени ще се "извъртят", като всяка двойка се гледа мълчаливо по 5 минути, след които може да реши дали да си разменят номерата, или не, защото "думите лъжат, а очите - не".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика