Съветници от ДБ и Борис Бонев искат без реклама на хазарт в метрото

OFFNews 09 юни 2023 в 09:40 963 1

Метро

Снимка БГНЕС/архив

Метрото в София

Общинските съветници Симеон Ставрев и Бойко Димитров (Демократична България) и Борис Бонев (Спаси София) внесоха предложение в Столичен общински съвет за пълна забрана общинските търговски дружества в София да рекламират хазарт пряко или през трети страни. 

Те посочват, че винаги, когато са обръщали внимание на проблема, реакциите на софиянци са били в подкрепа на забраната на хазарт, и че в Италия, Норвегия, Албания, Косово, Кипър, Армения, Белгия, Полша, Нидерландия, Испания, Чехия и Великобритания действат пълни или частични забрани за това на национално ниво.

В последните години постоянно може да се види реклама на хазарт в метростанциите на софийското метро. Имало е случаи, когато конкретна метростанция е била облепена от тавана до пода с рекламни материали. 

Хазартът се разглежда като психично разстройство, за което са характерни чести епизоди на залагане, и което доминира в живота на човек, отразявайки се върху образованието, професионалното развитие, създаване и поддържане на взаимоотношения с други хора. 

Преди месец Министерство на Здравеопазването поиска самостоятелна програма за лечение на хазартна зависимост. Наскоро НАП съобщи, че близо 7200 българи са заявили вписване в регистъра за хазартна зависимост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

09.06 2023 в 11:21

Приветствам!!!
И не само в метрото да няма релкама на хазарт. Никъде да няма!!!
Да се забрани също рекламата на бързи кредити, защото и те са вид хазарт.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика