Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Съдът разпореди прокуратурата да поднови разследването за "убийството" на Пеевски

OFFNews 08 август 2014 в 14:58 2275 0

Софиският градски съд (СГС) е отменил отказа на прокуратурата да разследва опита за убийство на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, в който бяха обвинени Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Това съобщиха в петък пред Mediapool от съда с уточнението, че това се е случило на 30 юли.

Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на Христов, обясни по този повод пред Mediapool, че СГС всъщност е уважил жалбите на тримата обвиняеми, които са атакували постановлението за прекратяване на прокуратурата заради това, че в него е посочено, че "има данни за приготвление на убийство, но няма доказателства".

"На общо 10 страници съдия Райкова прави прокуратурата на пух и прах и любезно я моли, като твърди, че има данни за опит за покушение, да ги предостави, а не да го заявява голословно", добави Хаджигенов.

По думите му желанието на клиента му и другите двама обвиняеми е да се изчистят абсолютно всички съмнения, че те имат нещо общо с евентуална подготовка на убийство на Пеевски. Последното решение на СГС обаче не е окончателно и Хаджигенов възнамерява да го обжалва заради указанието към прокуратурата в него - доразследва случая. Според адвоката това очевидно е невъзможно и е трябвало просто да бъде коригирано постановлението за прекратяване на разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews