Ремонти затапват движението в София

OFFNews 10 май 2023 в 07:19 3635 0

Паметникът на Васил Левски

Снимка Столична община

Започва преасфалтиране на кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски в столицата

Сезонът на ремонти и тапи настъпва в София. Движението ще бъде затруднено на много места в столицата. 

От днес започва преасфалтиране на кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски в столицата. Строителните дейности ще се извършат на два етапа без цялостно затваряне на движението и ще продължат две-три седмици. През цялото време на ремонта ще бъде осигурена за движение през кръстовището по една лента в посока, съобщи зам.- кметът на  Ангел Джоргов.

Строителните дейности ще започнат от западната половина на кръстовището и движението ще се осъществява в източната половина. Очакваме движението да бъде натоварено и призоваваме транзитно преминаващите през района на кръстовището да изберат алтернативен маршрут, каза още Ангел Джоргов. Трамвайните релси ще се запазят, за да се използват при необходимост. Бул. „Васил Левски“ вече е ремонтиран и след преасвалтиране на кръстовището ще бъде обновен изцяло, припомни още Джоргов.

От днес започва да се изгражда и северният тротоар на бул. „Цар Освободител“ между сградата на БАН на ул. „15- ти ноември“ и ул. „Раковски“, като едната лента за движение ще бъде стеснена. В посока Люлин ще има една лента за движение. Предвидено е да бъдат изградени нови тръбни мрежи, осветление и настилки с гранит.

Продължават строителните дейности в карето между ул. „Московска“ и бул.„Цар Освободител“ и между бул.“Васил Левски“ и ул. „Раковски“.

От днес започва и ремонт на ул. „Народно хоро“. Първият етап включва участъка от ул. „Иван Радоев“ до ул. „Буземска“. Ще се изградят нова канализация, водопроводи, тръбни мрежи и осветление и пътна настилка. В рамките на десетина дни ще започне и изграждането на ул. „Народен герой“ в район „Овча купел“.

Продължават строителните дейности по ул. „Кукуш“, Чепинско шосе, Ломско шосе, трамвайното трасе на 5-та, пробивът на бул. „Филип Кутев“ покрай Зоологическата градина.

По текущи ремонти се работи ежедневно на 25 локации в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!