Нов строеж мести поток, който събира водите от Витоша

OFFNews 14 септември 2017 в 13:58 7028 2

Мини езеро се образува в столичния квартал Витоша днес, причината е нов строеж, който според жители на района прекъсва съществуващи водопроводи и канали и премества водосток, събиращ водите от планината. 

За проблема съобщиха за OFFNews граждани, които живеят на метри от строителството на ул. "Борис Арсов" до Околовръстното и Симеоновско шосе. По думите им през пролетта водата от планината ще прелива по улицата, а през зимата тя ще се превърне в ледена пързалка. 

Връзка за канализацията се прави където е най-удобно, а не според издадено разрешение - вместо към Симеоновско шосе, към изградената ВиК инфраструктура на сгради, която има по-малък проектиран капацитет на пропускливост - задръстването и преливането на ВиК след това е гарантирано, обяснява Ваня Нушева на страницата си във фейсбук. 

Инспекторатът на общината проверява и налага глоби, но проблемите не се решават. Незаконните дейности продължават, допълва тя.

Гражданите в квартала настояват да се спазват издадените строителни разрешения и да не се копае произволно. И още: властите не просто да глобяват, а да наложат на фирмите да градят според правилата и строителната документация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

14.09 2017 в 14:25

Бързо братя строителни предприемачи, наливайте бетона, преди да се задейства обществената машина, че после ще трябва да плащаме на знайни и незнайни чиновници и магистрати, за да си затворят очите.