Кондукторка отказа да продаде билет на бременна. Изпрати я да се разправя с автомата

OFFNews 10 март 2020 в 09:35 2553 0

Бременна жена в Пловдив се оплака, че е била подложена на обидно отношение от кондукторка в автобус от градския транспорт в града, защото опитала да плати за билета си със стотинки, съобщи Нова тв.

Бременната в 9-ия месец Елена Атанасова пътувала с автобус 25 миналата седмица и била неприятно изненадана, когато кондукторката отказала да вземе стотинките за билета.

"В другите рейсове от градския транспорт кондукторите са доста любезни и просто не очаквах подобно държание", обясни потърпевшата.

От скоро по тази автобусна линия е въведена системата за самотаксуване. Има и кондуктор, който обяснява на пътниците как да използват апаратите.

"Обикновено имам по 1 лв. в мен, но този път имах стотинки - едно 50, две по 20 и две по 5. Подадох ги на кондукторката, но тя ми ги върна и ми каза: "Сега с тези стотинки ще станеш и ще си вземеш билет от безкондукторното таксуване", разказа Атанасова.

По фабрична настройка обаче автоматите за самотаксуване не приемат жълти стотинки. За да се таксуват пътниците, трябва да имат точно приготвена сума на монети от 10 стотинки до 1 лв.

"Погледнах към въпросната госпожа, тя беше доста доволна от себе си, че ме е разкарала напред-назад в движещия се автобус и казах, че апаратът не приема жълти стотинки, въпреки че тя е наясно. Тя ми каза, че нямало да ги вземе. Тогава извадих 5 лв., дадох й ги и я попитах дали жълтите стотинки не са пари. Нямаше отговор", оплака се бременната жена.

Елена не оставила нещата така и се обадила на телефона за сигнали с въпрос дали има правило жълтите стотинки да не се използват за заплащане на билет, но не получила отговор. От фирмата, която обслужва автобусната линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика между жълтите стотинки и останалите монети.

"Напоследък вземаме всякакви монети и дори на кондукторите сме обърнали специално внимание за това. Въпросната кондукторка работи от няколко дни. Може би за това се е отнесла така", заяви ръководителят на "Автобусни превози" Костадин Тотков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика