Износена тръба остави ''на сухо'' хотели, ресторанти и домакинства във Велинград

Диана Варникова 28 февруари 2023 в 17:05 1642 0

Смяна на тръбата

Снимка Диана Варникова

Смяна на тръбата

Заради износена канализационна тръба и последвала авария без вода за няколко часа ще бъдат два хотела, няколко ресторанта и домакинства във Велинград.

Извънредната и сложна аварийна ситуация е станала, след като водата започнала да подкопава улицата и спешно ес наложило да бъде подменена 36-метрова канализационна тръба. В тази връзка се налага и спиране на водоподаването, за да се подсигури поле за работа на екипите.

Специалисти обясниха, че според стандартите водопроводите са на дълбочина 2 метра и преминават над канализацията, която е на 4 метра под земята. От общинското ръководство увериха, че екипите са започнали работа веднага и ще направят всичко възможно ситуацията да бъде овладяна в кратки срокове.

През това време ще бъде прекъснато водоподаването за потребителите от водопроводите „Сухата лъка” и „Клептуза”, а именно улиците: „Пионерска“, „Петър Берон“ , “Цар Самуил“,“Родопи“, “Ленища“, “Христо Ботев”, “Искра“, “Георги Петричев“, “Булаир“, “Димитър Масларов“, “Луковица“, “Боянов Дол“, “Бялата вода“, “Теменуга“, “Калъчов мост“, „Латинка“ и ул.“Патриарх Евтимий“ /в участъка зад бензиностация Петрол/. В това число са и с. Драгиново, бул. „Съединение”, пешеходната търговска улица, както и ресторантите „Парадайс”, „Родопско село”, хотелите „Санте” и „Алегра”, кооперация „Боляри”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика