Happy за УНИЦЕФ: Щастлив старт за всяко дете

След успешното партньорство между УНИЦЕФ и Happy за развиване на приемната грижа в България, днес отново обединяваме сили като фокус на подкрепата на Нарру за 2023/2024 година ще бъдат програмите на УНИЦЕФ за семейства с малки деца

OFFNews 10 ноември 2023 в 13:35 17993 0

УНИЦЕФ

Happy Bar & Grill е сред първите корпоративни партньори на УНИЦЕФ в България и силен съмишленик за каузите на децата. Дългогодишното сътрудничество между УНИЦЕФ и Happy помогна да се развие приемната грижа за децата на България като алтернатива на институциите, благодарение на което стотици деца намериха своето семейство и трайно беше предотвратена раздялата на още стотици деца от техните семейства.

Днес Happy Bar & Grill и УНИЦЕФ подновяват партньорството си за щастлив старт в живота на всяко дете. Дарението на Нарру ще бъде разпределено в подкрепа на две от програмите на УНИЦЕФ с фокус върху първите и най-важни години от живота на детето и ранното детско развитие - „Патронажна грижа за всяко дете“ и „Ранна детска интервенция“.

Ние знаем, че щастливите родители отглеждат щастливи деца. Заедно с нашите дългогодишни партньори от Happy продължаваме да работим, за да подкрепим родителите в най-отговорната работа на света – отглеждането на здрави и щастливи деца! За най-добър старт в живота си, бебетата и малките деца имат нужда от сигурна семейна среда и пълноценна грижа, които включват: добро здраве, пълноценно хранене и осигуряване на „храна за мозъка“. Храната, която развива мозъка на детето, са възможностите за учене и игри в сигурна и безопасна среда с отзивчиви родители. Да осигурим точно тази грижа за всяко дете в България е наша обща мисия и благодарим на Happy за подкрепата.“ – заяви г-жа Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.

За нас дългогодишното партньорство с УНИЦЕФ е много повече от това да окажем финансова помощ. Ние сме компания с над 2000 служители и повечето от нас сме силно мотивирани да участваме и с лична подкрепа и действия за каузата на УНИЦЕФ. Защото вярваме, че всяко дете има право на щастлив старт в живота си, както и вярваме, че Нарру е силна марка, защото прави добро“ – каза г-жа Теодора Попова, изпълнителен директор на Нарру Bar&Grill.

Друга не по-малко важна цел на партньорството между Happy и УНИЦЕФ е да се постигнат устойчиви положителни промени в нагласите и възможностите на родителите да се грижат пълноценно за своите деца, защото това е ключово както за развитието на децата, така и за цялото общество.

„Инвестицията в пълноценна грижа за децата е най-важната инвестиция в общото ни бъдеще, защото от това как се справим като родители зависи какви хора ще живеят и работят в България и колко ефективни, успешни и щастливи ще бъдем като общество. Нарру - името на нашата марка е и нашата мисия! Ние сме експерти в ресторантьорството и затова с всичко, което правим всеки ден - да предлагаме обслужване с усмивка, разнообразна и качествена храна и цялостно приятно изживяване в нашите заведения – се стремим да допринесем клиентите ни да се чувстват по-добре и по-щастливи в ежедневието си. Но когато правим добро на друго по-различно от нашия бизнес ниво се доверяваме на доказани професионалисти като УНИЦЕФ, които да насочат усилията и средствата ни в правилната посока, за да постигнем заедно ясен положителен резултат.“, заяви още г-жа Попова.

Повече за програмите на УНИЦЕФ, който Нарру ще подкрепя през 2023/2024 година:

Програмата „Патронажна грижа за семейства с деца до 3 години“ се реализира в област Сливен и представлява екип от обучени медицински сестри, които дават съвети, здравна информация и обучават родителите в дома им. Целта на тази подкрепа е всяка бременна жена и родител на малко дете да усвои знания и умения да полага осъзната и правилна грижа за своето дете, съобразена с най-добрите стандарти за отглеждане. До момента програмата на УНИЦЕФ е помогнала на над 15 000 семейства за период от 10 години. Целта на партньорството на УНИЦЕФ и Нарру е да се увеличи броя на семействата, включени в програмата, като само за първото тримесечие ще бъдат обхванати над 1100 нови семейства. Опитът от програмата ще подпомогне изграждането на национален модел за патронажна грижа в цялата страна.

Програмата „Ранна детска интервенция за семейства с деца до 3 години“ включва проследяване на развитието на всяко дете с помощта на съвременни въпросници за социално-емоционално и познавателно развитие.

Колкото по-рано бъдат открити затрудненията в развитието на детето, толкова по-лесно ще бъдат преодолени. Семействата с деца, при които въпросникът установи затруднения в развитието, ще получат допълнителна подкрепа у дома от обучени специалисти. Специалистът ще подкрепи родителите със съвети за дейности и игри, чрез които затрудненията в развитието могат да бъдат преодолени. Това е важно, защото малките деца учат най-добре в позната и сигурна среда с близък човек. Освен подкрепата за родителите, програмата включва и посещения на специалистите в яслата и детската градина, където заедно с персонала да съставят специална програма за приобщаване на децата. За всяко семейство се разработва индивидуален план, на базата на силинте страни на детето и приоритетите на семейството, съобразен с тяхното ежедневие и нужди. От началото на програма Ранна детска интервенция до момента на над 1500 деца е приложен въпросника и на 350 семейства с малки деца, при които е идентифицирано затруднение в развитието, е предоставена допълнителна подкрепа. С подкрепата на Happy УНИЦЕФ ще разшири обхвата на програмата в България.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!