Фондация алармира за пребит от полицаи българин в Охрид

OFFNews 20 март 2024 в 18:50 1504 0

МВР - Охрид

Снимка МВР на РСМ - пресцентър

МВР - Охрид

Фондация "Македония" алармира, че на 18 март 46-годишният Яне Мургоски, българин от Охрид, е пребит от четирима полицаи в дома си.

"Яне Мургоски е с две счупени ребра, счупен нос, комоцио и счупена лява ръка. Ритан е като зелка в дома си от македонската полиция", заяви Виктор Стоянов - председател на фондация "Македония".

Бащата на Яне Владо Мургоски написа и с него издадохме книгата за сдружението "Радко" - първото българско дружество в Македония след 1944 година. Сега чакаме реакция от България, каза Виктор Стоянов.

В информационния бюлетин на македонското МВР е съобщено, че Яне Мургоски е задържан на 18 март в 14:25 ч. на улица "Марко Цепенков" в Охрид, защото "се е държал агресивно към полицейски служители, извършващи служебни действия".

"При задържането му е извършен оглед, при който е открита и иззета марихуана. Яне Мургоски е съобщил, че спрямо него полицейските служители са използвали прекомерна сила и са му нанесени тежки телесни повреди. Уведомени са прокурор и Отделът за вътрешна сигурност към МВР" - пише в бюлетина на македонската полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика