Достойно за "Гинес": 23 горски инспектори извършили 33 301 проверки

Ива Оприкова 04 февруари 2015 в 14:09 2755 2

33 301 проверки за нарушения на горското законодателство за изминалата година, отчита в доклад  шефът на Регионалната дирекция по горите в Бургас Веселин Радков. Без официалните почивни празници това прави по 95 проверки на ден. Фрапиращите цифри, с които ръководството иска да докаже добре свършена работа в региона събудиха съмнението ни. Затова и  потърсихме директора за коментар.

"На територията на Бургас работят 23 горски инспектори на ненормиран работен ден. Средно за проверки отделят по 15 часа. Под контрол са складове за горски материал, масиви за дървесина, разсадници, автомобили за превоз, риболовци и ловци. Няма грешка в числата, а добре свършена работа", поясни Радков пред ОFFNews.bg.

Горските инспектори са съставили 554 акта, а служителите от държавните горски и ловни стопанства са съставили 591 акта, 151 са съставени от служители на общински горски структури и 5 от служители на Регионалната дирекция. Издадени са 850 наказателни постановления и в прокуратурата са изпратени 24 актове и преписки. Осъден е 1 нарушител за пробация за срок от 1 година, срещу друг е повдигнато обвинение и в момента тече дело пред Районен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика