Дондуков в ремонт до края на август, правят велоалея с нови павета

OFFNews 03 юли 2017 в 06:51 5416 0

Снимка Столична община

Започва реконструкцията на столичния бул. „Княз Ал. Дондуков“ от сградата на Министерски съвет до ул. „Георги С. Раковски“. 

При ремонта ще бъде изграден изцяло нов релсов път и паважна настилка по целия булевард, включително и по трамвайните релси. От южната страна на булеварда (сградата на Националната опера) ще бъде изградена велоалея от новопроизведена паважна настилка с гладка повърхност, съобщи Столична община. 

Продължава работата по ул. „Кракра“, където се изгражда нов релсов път и предстои полагане на асфалт, предстои да се изпълнят и кривите на релсовия път при кръстовището с бул. „Янко Сакъзов“.

Организация на движението

До 31 август се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Княз Ал. Дондуков” между бул. „Цар Освободител“ (при Министерски съвет) и ул. „Г. С. Раковски“. 

Забранява се и престоят и паркирането на бул. „Цар Освободител“ на 30 м след ул. „Княз Александър I“ в посока ул. „Г. С. Раковски“.

За същия период се променя маршрутът на временната автобусна линия № 20 ТМ. Автобусите по линията ще се движат от бул. „Княгиня Мария Луиза” наляво през пл. „Независимост“, надясно по бул. „Цар Освободител“, наляво по ул. „15-ти ноември“, надясно през площад „Александър Невски“, надясно по ул. „Оборище“ и наляво по бул. „Васил Левски“ до площад “Васил Левски” - двупосочно.

Разкриват се временни двупосочни спирки в района на кръстовището бул. „Цар Освободител“ - ул. „Княз Александър I“ и на площад „Васил Левски”. Закриват се временните двупосочни спирки по бул. „Княз Ал. Дондуков“.

Закриват се местата за почасово платено паркиране и се изместват местата за платено паркиране „служебен абонамент“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика