Директорката на помощното училище: Проверката беше рутинна

Александра Маркарян 21 февруари 2012 в 16:04 9879 3

Снимка: Юлиан Христов
Снимка: Юлиан Христов

Проверката срещу учителя* от Първо помощно училище „Проф. дпн Георги Ангушев“ в София е била рутинна. Това обясни пред OFFNews изпълняващата длъжността директор на училището Латинка Ковачева.

В момента тя замества Верка Русинова, която е в болнични.

Тъй като в училището се обучават деца в риск, полицията често прави проверки – както на документацията, така и на учителите, обясни Ковачева. По думите й тя не е имала проблеми с учителя, който има опит в работата с деца с увреждания и работи от години с тях.

Ковачева беше категорична, че срещу учителя не е подаван сигнал и проверката на полицаите не е била свързана с конкретни обвинения срещу него. От СДВР потвърдиха сигнала. По информация на пресцентъра на столичната дирекция на полицията случаят е поет и вероятно учителят ще бъде разпитан. От полицията не обясниха дали става въпрос за подаден сигнал срещу учителя, но обясниха, че е нормално в подобен тип училища да се правят рутинни проверки, защото там учат деца в риск. От пресцентъра на полицията не потвърдиха информацията, че деца от училището са били разпитани от следователи без присъствието на учител или родител, както изисква законодателството. Обясниха, че по-късно ще бъде дадена официална информация по случая. В училището се обучават 120 деца с умствени проблеми, като програмата обхваща материал от първи до десети клас. Близо 30% от децата са без родители.

* Името на учителя е изтрито, защото обвиненията срещу него не се доказаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки