Дете реди плочки в жегата, ДАЗД ще го търси с полиция, за да го закриля

OFFNews 28 август 2023 в 16:09 4817 2

Дете

Снимка Стоп кадър

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала по информация в медиите за дете, което реди плочки на тротоар в жегата, съобщиха от ДАЗД.

За да предприемат мерки от ДАЗД са поискали информация от  „Инспекция по труда - София“, от кмета на район „Красно село“, както и от Столична община и Столичния общински съвет (СОС). Поради липса на конкретни данни за детето, Агенцията търси съдействие и от Главна дирекция „Национална полиция“ за установяване самоличността на детето, както и на други деца, в случай, че има такива, уточнява БТА. 

Видеото, на което се вижда как дете реди плочки на тротоар на столичния бул. Цар Борис III, бе разпространено от Теодор Михайлов. Той пита възрастен работник защо се случва това, който му отговаря, че „детето учи занаят“.

„Вчера към 15 часа приятел, който е минал малко по-рано, ми прати видео, на което се вижда малко дете как носи плочки и ги чука с чук. Малко след това дойдох дотук, защото не можех да повярвам, че това се случва. Самото дете продължаваше да реди, да носи плочки. Останалите работници не бяха много любезни. Казаха ми, че имат лопати и могат да хвърлят павета и ми казаха, да си ходя“, разказа пред bTV Теодор Михайлов.

ДАЗД са сезирали и Дирекция „Социално подпомагане“ – Красно село и Дирекция „Социално подпомагане“ – Оборище, към която работи отдел „Мобилна работа с деца в риск“ за извършване на необходимите действия. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6006

2

Ме13

28.08 2023 в 19:05

Че законът е въвел регулация на труда от непълнолетни е ясно, но не е ли крайно безсъвестно от страна на "съвестния гражданин" да го тласка към изучаване на
друг "занаят", вместо към обществено полезен.

22548

1

dolivo

28.08 2023 в 16:18

лятна бригада?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика