ДАНС задържа "транзитни" терористи на "Ислямска държава"

OFFNews 16 декември 2014 в 16:49 7867 1

ДАНС задържа

ДАНС задържа трима души, срещу които в Испания се води наказателно производство за съпричастност към терористична група. Тримата са издирвани от властите в Испания. 

Информацията за това, че тримата са на българска територия, е постъпила вчера в 12:30 ч. по линия на международното сътрудничество. Целта на тримата (двама граждани на Мароко и един – на Бразилия) е била транзитно преминаване през страната ни в посока Турция с крайна дестинация Сирия за участие в бойни действия. Сирия е едно от местата, на които се водят бойни действия с джихадистите от "Ислямска държава".

В резултат на бързи действия на ДАНС и МВР тримата били задържани при опит за напускане на България през ГКПП „Капитан Андреево”.

В рамките на същия ден лицата са обявени за издирване от Интерпол – Мадрид на основание международни заповеди за арест за „терористична дейност”.

По случая е уведомена Върховна касационна прокуратура. Тримата чужди граждани са предадени на органите на МВР с оглед изпълнение на процедурата по екстрадирането им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика