Честваме 186 години от рождението на Левски

OFFNews 18 юли 2023 в 07:40 612 0

Васил Левски

Снимка БГНЕС

Васил Левски

С тържествена света литургия в храма „Свети Никола“ в Карлово от 9:30 часа ще започне отбелязването на 186 години от рождението на Васил Левски и празника на града. Цветя и венци ще бъдат поднесени на гроба на майка му – Гина Кунчева, предаде БТА.

В 10:15 часа на площад „Васил Левски“ ще бъде посрещнат националният туристически поход „По стъпките на Апостола“, ще бъдат издигнати знамената на Република България и на Карлово и ще бъде отслужен молебен за благоденствието на града и жителите му.

В 11:00 часа в зала „Васил Караиванов“ ще се състои среща на участниците в инициативата „150 урока за Васил Левски“. Половин час по-късно в къща музей „Васил Левски“ ще бъдат връчени наградите на фондация „Васил Левски“ и комитет „Васил Левски“.

Програмата продължава в 20:20 часа с изнасяне на знамето на Карловския революционен комитет от музея и шествие. В 21:00 часа на площад „Васил Левски“ ще се състои тържествен митинг – заря. Очаква се в програмата да участва държавният глава Румен Радев.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй на представителни части на Българската армия. Румен Радев ще произнесе слово и ще отдаде почит пред паметника на Апостола на свободата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!