Близо 6200 души с увреждания са започнали работа в периода 2021-2022 г.

OFFNews 28 декември 2023 в 15:49 696 1

Работа

Снимка Pixels

Близо 6200 души с увреждания са започнали работа по програми и мерки на Закона за насърчаване на заетостта и проекти, финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в периода 2021 - 2022 г. Това показват данните от Доклада за изпълнението на Плана за действие по Националната стратегия за хората с увреждания (2021 -2030 г.), който беше одобрен от правителството.

Документът съдържа данни, получени от институциите и организациите, които имат отношение към политиката за хора с увреждания и прилагането на Конвенцията на ООН за правата им. В него са включени резултатите от изпълнението на приоритетите в политиката за хората с увреждания, чиято основна цел е подобряване на качеството на живота им чрез създаване на условия за тяхното пълноценно и равноправно участие в общността.

Докладът показва, че в периода 2021 - 2022 г. по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерството на труда и социалната политика са финансирани проекти за изграждането на достъпна среда в 75 жилищни сгради. Изпълнени са и редица мерки за осигуряване на подходящи условия на труд за хора с увреждания, достъп до приобщаващо образование и качествени социални и здравни услуги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика