Без вода днес в части от с. Бистрица и ж.к. ''Яворов''

OFFNews 24 октомври 2023 в 05:55 645 0

Спиране на водоподаването

Снимка Александра Маркарян/ OFFNews

Спиране на водоподаването в части от столицата

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес, съобщиха от дружеството. 

Заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Стефан Стамболов“, с. Бистрица се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода” в района на: ул. „Черни връх“, ул. “Стефан Стамболов“, ул. „Горски път“, ул. „Просвета“, ул. „Пролет“, ул. „Липа“, ул. „Бреза“до ул. „Никола Крушкин -Чолака“, ул. „Тинтява“, ул. „Цветна градина“, ул. „Васил Левски“ от ул. „Никола Крушкин-Чолака“ до ул. „Стефан Стамболов“ и „Цонкина махала“.

Водоподаването ще бъде спряно заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Стефан Стамболов“, с. Бистрица.

„Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Стефан Стамболов“ на кръстовището на ул. „Шопско хоро“. Това се налага, заради продължителността на строително-ремонтните дейности над 12 часа.

Спиране на водоподаването  от 09:30 до 19:30 часа се налага и в района на бул. „Шипченски проход“ от бул. „Михай Еминеску“ до ул. „Акад. Людмил Стоянов“. 

Алтернативно водоснабдяване с водоноска ще бъде осигурено на бул. „Шипченски проход“ до бл. 31.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.

„Софийска вода“ АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Сайтът на дружеството дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването чрез имейл или с безплатен СМС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови