„Белла България“ е златният спонсор на българския национален отбор по шахмат в Будва

Компанията предоставя подкрепата си в ключов момент от историята на българския аналитичен спорт

OFFNews 12 ноември 2023 в 16:52 2337 0

Бела България

Първото от 10 години официално участие на български национален отбор в турнир организиран от европейската федерация по шахмат /ECU/, се осъществява от БСФШ с подкрепата на хранителната компания „Белла България“ като златен спонсор (Будва, Черна гора, 11-21.11.2023).

5-те състезателки, които представят България на Европейското първенство по шахмат 2023, са: световната и европейска шампионка Антоанета Стефанова, която е и капитан на отбора, световната шампионка за девойки и сребърна медалистка от световната купа 2023 Нургюл Салимова, трикратната шампионка на България Виктория Радева, бронзовата медалистка от световното първенство до 20г (2023) Белослава Кръстева и победителката в редица престижни международни турнири Гергана Пейчева.

„За нас е гордост и чест да подкрепим златната петица на България в женския шахмат за официалното им представяне на страната ни на европейското първенство в Будва“, коментира изпълнителният директор на „Белла България“ Елза Маркова. „Вярваме, че силата на българските шахматистки ще бъде ярко демонстрирана и представянето на нашите момичета ще е повод за много положителни емоции за всички българи през следващите 10 дни,“ допълни тя.

„Изключително сме благодарни за подкрепата на „Белла България“, защото я получаваме в много важен етап от историята на българския шахмат,“ коментира председателят на БСФШ гросмайсторът Милен Василев. По думите му, благодарение на финансовата подкрепа от страна на бизнеса, златните момичета на българския шахмат получават възможността да са сред основните претендентки за европейската титла по шахмат от Будва.

Белла България“ е експертът в храните от 1997 г. Компанията е доставчик на най-големите международни и локални търговски вериги в България, Германия, Испания, на Балканите и в Централна Европа. Дистрибутор е на водещи световни хранителни компании в България. Притежава бази за производство и дистрибуция на храни в България, Гърция, Румъния и Унгария.

Всички производствени мощности в България се захранват със зелена енергия. Притежава регистрирани патенти, удостоверяващи световни новости в производството на храни.

БСФШ е българската шахматна федерация, призната от ECU и FIDE за легитимния представител на българския шахмат с правото да излъчва национални отбори на България за участия в световните, европейските и олимпийските първенства под тяхната егида. Изпълнявайки мисията си да популяризира и да работи активно за развитието на шахмата в България, и страната ни отново заема достойното си място на световната шахматна карта.

За повече информация:
[email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика