Алея 'Героите на Украйна' до руското посолство в София ще има, реши за втори път СОС

Шмайзера, сандалите на Юда и Андрей Рубльов в спора да се вее ли украинското знаме на "Московска" 33, депутати от БСП на заседанието, флагове на Възраждане отвън

OFFNews 21 април 2022 в 13:52 5304 4

Една трета от парламентарната група на БСП, начело с лидера ù Георги Свиленски, дойде на днешното заседание на СОС, за да подкрепи съветниците социалисти в битката им знамето на Украйна да не бъде поставено на сградата на Столична община. 

Столичният общински съвет обаче, въпреки мощната съпротива на БСП, прие с 33 гласа "за", 14 "против" и 1 "въздържал се" върнатия за ново разглеждане от областния управител Иван Кючуков доклад. СОС одобри повторно и алея до руското посолство в София да носи името "Героите на Украйна", а озеленено пространство в район "Изгрев" да се казва "Борис Немцов". 

Преди началото на заседанието пред сградата на Столична община се събра малък протест, организиран от БСП, на който се вееха знамена на "Възраждане". Присъстващите скандираха срещу Фандъкова, преди да се разотидат. 

Независимият Методи Лалов пък предложи статуя на Фандъкова да бъде вградена в паметника на съветската армия и обяви, че няма да участва в гласуването на дневния ред, защото докладът му за премахването на ПСА пак не е включен за разглеждане. "Категорично съм против, защото не знам Фандъкова да е била част от 3-ти украински фронт", включи се в абсурда председателят на столичните социалисти Иван Таков. 

Украинското и българското знаме в размер 3 на 10 м да бъдат поставени на шмайзера на войника от паметника на съветската армия, а не на сградата на общината, поиска Борислав Игнатов от ДБ. 

Размерът на знамето коментира и Милка Христова от БСП: Какви разходи предвиждате за поставяне на украинско знаме, българското, които се вижда от балкона на Фандъкова, струва 5 лева в подлеза, обяви тя. И допълни - В дъга ли ще се превърне сградата ни, ако се случат още подобни събития. 

На думите й реагира остро Грети Стефанова от ДБ - дано колежката не е е права, дано не предстоят още нападения от Путин, репликира тя. Не позволявайте някой да ни набута в сандалите на Юда, днес е Велики Четвъртък, припомни емоционално Стафанова. 

Борбата е за умовете и сърцата на младите хора, не става дума за "Севилският бръснар" или Андрей Рубльов, има война, която засяга целия свят, коментира Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС. 

Кои са героите на Украйна, включвате ли в тях над 40 000 изчезнали след 2014 г., над 70 избити деца - Ангелите на Донбас, попита риторично Калоян Паргов, бивш лидер на БСП-София. Настоящият Иван Таков пък обяви: Подкрепихме отпускането на 300 000 лв., за да се справи кметът Фандъкова с помощта за украинските бежанци, подкрепихме безплатното им пътуване в градския транспорт, това е подкрепа, днес - обикновено лицемерие.

Такова чудо не съм виждал - три партии от управляващите: едните от ДБ внасят предложение, вторите (областният управител на София Иван Кючуков е от ИТН), им го връщат, а третите - БСП - го отхвърлят, обобщи Карлос Контрера от ВМРО. 

След три часа спорове по закони, наредби и политически орган ли е Столичният общински съвет мнозинството гласува за втори път трите доклада. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

4

Johnny B Goode

21.04 2022 в 20:37

Иван Таков и Альоша Даков...
Пеко Таков и Мако Даков пак ни управляват, само маките им имена са се "поокултурили" малко. Но фамилиите, мисленето и идеологията им си остават.
Дето се викаше, комунизмът се предава по полов път.

5827

3

pisnamiotmutri

21.04 2022 в 15:04

А какво стана с премахването на МОЧА - забравихме ли тази тема? Последно ДПС и ГЕРБ в СОС попречиха

2923

2

Cornucopia

21.04 2022 в 14:54

След наследника на пеко таков, сигурно ще чуем и експетното мнение на Альоша даков сина на другия комундел мако даков.

10298

1

AntiZ

21.04 2022 в 14:33

Колко тъп трябва да си,Таков, да говориш за украински полк, когато загиват жени и деца от Украйна, убивани от руските касапи? Трябва да си поне толкова, колкото беше дядо ти, членът на политбюро на БКП, Пеко Таков! Но май си го подминал!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика