4-ма в болница след катастрофа край Шумен. Шефът на полицията бил в една от колите

OFFNews 23 януари 2024 в 13:32 791 0

Полиция МВР

Снимка БГНЕС

Полиция - илюстративна снимка

Четирима души са откарани в болница след катастрофа между три автомобила на изхода на Шумен, в района на Пети километър. В един от автомобилите пътували директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР ст. комисар Георги Гендов и още двама ръководни служители на полицията в областния град, съобщи БТА.

Пътното произшествие е станало малко преди 10:00 часа. Водач на автомобил „Фолксваген“ с русенска регистрация се движел от 7-ми километър към Варна. На главния друга лека кола, „Сузуки Вагон“, завила наляво, в посока Шумен, след което ударила движещия се по път с предимство фолксваген. Блъснат е и трети автомобил - „Тойота“ с шуменска регистрация, спрял на знак „Стоп“ на изхода на Шумен.

Три екипа на спешна помощ са оказали помощ на пострадалите. В шуменската болница са откарани четирима души, трима от сузукито и пътник от фолксвагена. Директорът на ОДМВР - Шумен ст. комисар Георги Гендов, неговият заместник - комисар Пламен Тодоров и комисар Веселин Захариев са пътували в третата кола, от която няма пострадали. 

Водачите на трите автомобила са правоспособни. Тествани са за алкохол и наркотици, пробите им са отрицателни, съобщи още говорителят на Областната дирекция на МВР Ася Йорданова, цитирана от БТА.

В болницата е установено, че сред участниците в ПТП-то няма сериозно пострадали. От шуменската полиция съобщават, че щетите от катастрофата са материални, леко ранени са петима души, а пътното платно е почистено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!