ДПС хареса кандидата на РБ за кмет на София, даже ще го подкрепи

OFFNews 18 май 2015 в 19:19 8246 17

Няма нищо по-естествено от това ДПС като либерална партия да подкрепи яркия либерал Соломон Паси за кмет на София, заяви Лютви Местан на пресконференция край Кърджали.

ДПС не искало да се бърка във вътрешно-партийни предизборни ходове, но като личност, издигнала глас за евро-атлантическата ни интеграция, Паси бил един символите на евроатлантизма в България.

Кандидатурата на Соломон Паси бе спомената от лидера на ДБГ Меглена Кунева в събота. Местан уточни, че ДПС ще се произнесе с позиция по номинацията на Паси, когато тя бъде издигната официално.

Още на следващия ден ген. Атанас Атанасов каза, че ДСБ - другата голяма партия в Реформаторския блок каза, че ще издигне свой кандидат.

Лидерът на ДПС нарече най-големият си враг напоследък Радан Кънев "конферансие на съпротивата" и коментира, че не си струва да коментира политик, той знае три думи и ги повтаря.

Реформаторите са погълнати от Валери Симеонов и национал-популизма, не мога да ги различа като език и послания, каза още той.

Запитан за значението на наслова на последните възпоменателни митинги "Заедно срещу омразата", Местан поясни, че това е призив към всички системни партии от демократичния спектър за заедност с ДПС и подчерта, че не само у нас, а и в цяла Европа има тежка криза на толерантността. Не ми е възможно да причисля Реформаторския блок към системните партии, те са асимилирани от национал-популизма, твърди Местан.

Неговата партията подкрепяла изцяло позицията на Реформаторския блок за обследване и огласяване на пълната истина за рухването на КТБ, но след разследването щяло да стане ясно, "че не в ДПС ще има смутени и изобличени".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!