"ДСБ трябва да издигне кмет за София, Кунева търси работа на Паси"

OFFNews 17 май 2015 в 11:23 7242 11

Не бих казал, че кметът на Хасково е „ахилесова пета” на Реформаторския блок, това е опит за отклоняване на вниманието от цялата картина. Това заяви ген. Атанас Атанасов от ДСБ по повод скандалите около Георги Иванов, собственик на имоти за милиони, по бТВ.

„Ако бъде издигната неговата кандидатура, той ще получи нашата подкрепа, защото ще спечели изборите”, подчерта бившият шеф на НСС. Кметският син Станислав Иванов е колега на Атанасов в групата на реформаторите. Синият депутат коментира, че не може да каже нищо лошо за Иванов, като не го е виждал в последната седмица.

„Всеки има право да предлага, важното е накрая да вземем общото правилно решение”, заяви ген. Атанасов, като се обяви против авторитарния подход вътре в коалицията. Той беше категоричен, че ДСБ трябва да издигне кандидат-кмет и той да бъде подкрепен от другите в РБ.

Вчера лидерът на ДБГ Меглена Кунева предложи Соломон Паси като кандидат за столичен градоначалник от Реформаторския блок.

Според Атанасов основната сила на ДСБ и РБ е в София и целта трябва да бъде гласът на реформаторите да се чува след местния вот. Това нямало да стане с предложения от ДБГ Соломон Паси, при който, според Атанасов, става дума за ситуация, в която „търсим на един човек работа”.

ДСБ имат няколко варианта за кандидат-кмет, като един от тях е депутатът и дългогодишен общински съветник Вили Лилков.

„Проблемът на КТБ не е с внасянето на пари, а с изнасянето на пари от тази банка”, каза още ген. Атанасов във връзка със скандалите около трезора на Цветан Василев. По думите му контролирано се спуска „фризирана” информация, за да се отклони вниманието от въпроса кой е откраднал 3.5 млрд. лева.

„В тази схема имам дълбоки подозрение, че е замесена прокуратурата, защото тя съхранява информацията”, коментира Атанасов. Той припомни, че според ДАНС, сривът на КТБ е започнал с акцията на държавното обвинение в офисите на „Бромак”, за която и до момента не е ясно на каква оперативна информация е била базирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!