Кунева предлага Соломон Паси за кмет на София

OFFNews 16 май 2015 в 14:23 3727 21

Вицепремиерът по европейските политики Меглена Кунева ще предложи Соломон Паси за кандидатура на Реформаторския блок (РБ) за кмет на София.

Това обяви самата Кунева в ефира на радио "К2".

"След номинацията му от нашата структура в район Витоша, ще предложа Соломон Паси за кандидатура на РБ за кмет на София – именно такъв профил за кандидат ще донесе мобилизация на доверието в РБ", заяви вицепремиерът.

Кунева подчерта, че намира за "много подходяща и зряла" кандидатура на Паси за кмет на столицата. Той бил в профила, който реформаторите търсят.

Според Кунева Паси е човек, който "е донесъл резултат за България и ще допринесе за резултат с подчертано европейски профил и за столицата".

Тя подчерта, че уважава настоящия кмет на столицата Йорданка Фандъкова оценява приноса й за реализацията на европейските проекти. Собствена кандидатура на РБ в София обаче била важна за "консолидацията на максимално доверие и подкрепа за реформаторските политики" от гражданите на столицата.

Тя каза още, че коалицията е стабилна както в рамките на управляващото мнозинство, така и в РБ.

"Наша кандидатура ще обедини гласовете вдясно. Като се гласува за ГЕРБ и РБ, се гласува в една посока, на места ще се подкрепяме в ОбС и при кандидатите, но ние сме конкуренти", подчерта Кунева.

Тя коментира и списъците с посетители на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев, като нарече казусът ужасяващ.

"Предоговарянето на кредитите ме отвращава. Да се злоупотребява с привилегия, какъвто е случаят с предоговорените депозити, е отвратително. Корумпирането на закона е последна степен на падението," коментира още вицепремиерът по темата с КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!