Вестник "Преса" и сп. "Тема" спират да излизат

OFFNews 30 юли 2015 в 12:46 6035 14

Вестник "Преса" и сп. "Тема" спират да излизат от 1 август, потвърдиха журналисти от медията пред OFFNews след съобщения в информационни агенции за фалита.

Днес редакционният екип на "Преса" прави последния брой.

Ръководството е съобщило новината на журналистите официално днес и обяснението, което те са получили е, че разходите са три пъти повече от приходите.

Сайтът на изданието също повече няма да бъде списван.

Вестникът излиза от януари 2012 г. Голяма част от екипа дойде в "Преса" заедно с главния си редактор Тошо Тошев от в. "Труд". Негов заместник в "Преса" е Валерия Велева.

В началото на юли "Преса" и "Тема" бяха прехвърлени от "Обединени свободни медии" АД на "Интегрирани пътни системи" АД, свързана с бившата дясна ръка на Цветан Василев, а понастоящем смятан за близък до Делян Пеевски - Бисер Лазов.

Самата "Обединени свободни медии" е получавала индиректно пари от банката на Цветан Василев чрез дружеството "БГ Корпорейшън", пише "Капитал". Транзакциите са осъществени чрез пет договора за заем между ноември 2011г. и февруари 2012 г. След разпада на КТБ, "БГ корпорейшън" заведе дело по несъстоятелност срещу издателя за неплатен дълг от 2.5 млн.лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!