"ПФ са прави в исканията си, но трябва време"

ОFFNews 27 май 2015 в 17:35 4633 6

Радан Кънев.

"Огромната част от позициите, които изрази ПФ, са действително основани на правителствената програма", заяви Радан Кънев пред "Фокус" относно ултиматумът на Патриотие, че ще оттеглят подкрепата си за правителството.

"Трябва да се подходи отговорно и конструктивно към тази позиция и да се водят разговори, а естествено и да се мисли за реалистични срокове, защото всичко това в рамките на месец може би не е дори възможно. Всичко, което е стъпило на програмата на правителството, е наш ангажимент и трябва да го изпълним", заяви Кънев.

Според него програмата на правителството не включва увеличаване на преференциалния праг. Нещо повече, програмата на РБ изисква преференция без праг.

"Сегашният нисък праг е нещо, което смятаме за полезно. Аз не поставям ултиматуми. Градивно е да се говори върху програмата. Позицията на ПФ е изцяло стъпила на правителствената програма, така че трябва да се подходи с уважение и да се водят разговори", допълни депутатът.

От ПФ днес излязоха с декларация в пленарна зала, в която категорично заявяват, че 7 месеца след съставянето на Правителството по приоритетите на партията не е направено нищо.

По внесените от патриотите промени в Избирателния кодекс вече месец и половина не е извършено разглеждане дори в комисията, но недвусмислено от ГЕРБ заявили, че са против да се правят изменения в "12 без 5". Това предпоставя предстоящите избори да бъдат манипулирани и да не отразят реалните предпочитания на българския избирател, предупреждават от партията.

"Клин" в управляващата коалиция са на път да станат и защитните съоръжения по турската граница.

"В края на януари от ПФ поискаха промяна в Закона за обществените поръчки за огражденията, но вече четири месеци по-късно не само, че не е изграден нито метър от нея,но и изградените по времето на кабинета Орешарски паднаха от вятъра", посочват патриотите.

Незабавно да се премахнат всички незаконни постройки на територията в кв. Кремиковци, с. Марчево, общ. Гърмен, за които е приключила процедурата по премахване, е третото условие към властта, което поставят от партията.

Институциите да завършат законовите си задължения по установяването на законосъобразността на останалите постройки и превеждането на нормите на ЗУТ.

Да се предприемат и спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, която тероризира огромни райони от страната, както и да се въведе активната регистрация и увеличаване на санкциите за купуване и продаване на гласове, поискаха от партията.

Подкрепата и търпението на ПФ са на изчерпване и от 1 юли ще оттеглим подкрепата си от властта, предупреждават от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!