Мъж си построи къща като на Билбо Бегинс за 3000 лири (снимки)

Ивайло Анев 12 юни 2014 в 18:30 42179 6

Самън, който няма никакъв опит в дърводелството и архитектурата, създава тази семейна къща използвайки непотребен дървен материал и вода от близкия извор.

Мъж построи за семейството си дом, приличащ на къщата на хобита Билбо Бегинс от "Властелинът на пръстените", който му струвал само 3 хил. лири (около 7600 лв).

Мъжът се казва Саймън Дейл и се решил на тази крачка, защото задлъжнял от ипотечни кредити, а не искал близките му да останат без дом. Той смята, че сегашният му начин на живот е свързан с това да живее в хармония с природата.

Сега семейството му живее в къща като от приказките, разположена в хълмист район в Уелс.

Построяването на къщата отнело на Дейл четири месеца. Преди да построи дома си, мъжът нямал никакъв опит в дърводелството и архитектурата. Той създал тази семейна къща, като използвал непотребен дървен материал и вода от близкия извор.

„Беше забавно да бъда архитект на собствения си дом. Това ми позволи да творя, да се наслаждавам и да изразявам себе си, вместо да купя нещо, което е продукт на индустрията и създадено само с цел печалба” споделя Саймън.

За строежа на къщата му помага бащата на съпругата му, който е строител. Първо изкопали основите на къщата, вдълбана в хълма, а след това сглобили дървената конструкция.

Докато Дейл строял приказната къща, жена му и двете им невръстни деца къмпингували в околността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!