Федерер: Харесвам играта на Григор, радвам се, че обърна нещата

OFFNews 26 януари 2017 в 16:10 6765 2

Роджър Федерер очаква в 28-ия си финал от турнир в Големия шлем победителя от мача Надал-Григор Димитров. Швейцарецът коментира евентуален сблъсък с българина.

"Той има завършена игра, може да разнообразява много добре. Харесвам играта му. Много от играчите отиват да го гледат", сподели Федерер, "Той имаше две тежки години. Радвам се, че обърна нещата. Не мислех, че ще е толкова постоянен в този турнир."

Федерер беше попитан отново и за видеото, на което пее заедно с Григор и Томи Хаас. Българинът заяви вчера с усмивка, че е бил изненадан от разпространяването на клипа. "Мисловните игри започнаха", пошегува се Федерер, "Мисля, че той знаеше, че ще го пусна."

Рекордьорът по титли от Големия шлем говори и за възможността да се изправи срещу големия си съперник Рафаел Надал. "Сега е реално. Вече всъщност мога да говоря за финала за първи път. Избягвам това последните няколко дни. Ще дам всичко от себе си тук, в Австралия, и ако след това не мога да ходя пет месеца, няма проблем.

Рафа е най-голямото предизвикателство. Аз вероятно съм най-големият му фен. Би било нереално да играем тук. Не мисля, че и двамата сме си мислели, че по това време ще бъдем тук. Бях на откриването на академията му в Майорка и му казах:

"Иска ми се да изиграем благотворителен мач или нещо такова", но аз бях на един крак, а той беше с контузията в лакътя. Играхме мини тенис с някои деца и си казахме: "това е най-доброто, на което сме способни в момента". Няколко месеца по-късно може да играем финал. Това вече е много специален турнир за нас", сподели още Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

26.01 2017 в 18:28

Няма да я харесваш чак толкова много като те изпраска в неделя с едни добри 3-1 сета.

11738

1

KumaLisa

26.01 2017 в 17:57

Ако поискат, и Надал, и Федерер, могат да му направят жест да го пуснат, като наше момче, което отдавна вече заслужава да получи първото бойно кръщение с титла от големия шлем, пък после няма прошка. НО СЕГА, АКО СА НАВИТИ, МОЖЕ ДА ДАДАТ ЕДНО РАМО. ЗА ФЕДЕРЕР СЪМ СИГУРЕН.
 
X

Да помогнем на украинските деца!